aBaNg FZ (1) aBaNg gEn2 (3) aBaNg WaJa (1) aBaNg yAmAhA (6) aCaRa (17) aGaMa (7) aKtiViTi (70) anakBUAH (5) aRtIs (5) bEbAs (10) berangan (4) birtHdAy (5) bISNeS (8) bUdAk2 (5) cEmmAh (73) Clearance Sale (2) contest (9) dAPUr (4) eMoSi (67) fAiQ (13) fAMiLy (26) fArIsHa (6) fArOuQ (23) GeDiK2 QuIz (6) GiVeAwAy. (8) haiwantomeii (5) harta benda (1) hartabenda (1) hijau (3) homesweethome (35) husband (28) i love green (4) jalan2 (22) KaRtUn (8) KeRjA (7) kOlEkSi (12) LAngKAWI (6) Lipstik (3) LiRiK (15) mAkAn (44) makanan (17) mancing (2) mEnu (5) mErEpEk (26) MiMpi (5) MoViE (1) MY LOVE (21) NaiLa (5) NeGeRi (1) pOkOk (2) POU (1) Review (2) rumahsewa (1) sErAm (5) susunAtur (1) tEmAN (22) teratak kami (1) tUdUnG (2) tUmBuHaN (8) tuPPerWaRE (3) tUxEdO (5) USS (4) viDeO (13) wArKaH (3) wordless wednesday (5)

Sunday, November 19, 2017

MAKAN2 : KFC CHIZZA

Assalamualaikum dan selamat tengahari...

Panas terik harini, dua tiga hari lepas hujan jer...Alhamdulillah

Semalam duk scroll facebook, tertengok menu baru KFC...

KFC CHIZZA di Malaysia mulai 21 November...Aummmm
Tak sabar nak makannnnnnnnnnnn....





Nanti kami dah try, kami buh review kat sini OK........daaaaaaaaaaaa

Saturday, November 18, 2017

CLEARANCE SALE : PART 2 - L'oreal Clearance Sale

Assalamualaikum dan haiiiiiiii uolssss

Nampak....bab clearance sale pun sampai ada part 2 tau...
Nak baca part 1 tekan SINI

Ni, nak cerita..

Rabu lepas, kami dengan semangat waja pagi-pagi tuh dah kalut nak pergi clearance sale tu..
Kebetulan, husband kami nak hantar jiran mertua i..
Makcik tuh mintak tolong hantarkan ke hospital..
So, kami pun suruh husband drop off kami kami kat Courtyard 15 tu...

Selama kami bermain dikawasan SS15 tuh, belum pernah lagi kami jejakkan kaki ke situ..
Disebabkan awal sangat husband hantar kami kat situ, maka mencangok lama la kami tengok pekerja bukak kedai masing-masing..

Dengan tak sempat breakfastnya, kami pergilah masuk kedai yang ada jual air..
Apa kenama kedainya ntah..lupa dah..
Kami beli setin air Oligo...yummmm

Habis teguk air, pergilah kami ke kawasan jualan tuh..
Masa tuh ada la 2,3 orang pelanggan..
Kami pun apa lagi join lah...
Walaupun takde apa nak dibeli..
Tujuan kami nak dapat lipstik free sahajoooo....hahaha

TADAAAAAAAAAA...ni yang dapat FREE tuh..

Kami bukanlah orang yang suka pada alat solek..
Kami simple orangnya..
Pakai Pearl Cream Sendayu Tinggi as a base..
Pastu pakai bedak baby..
Pakai pulak Lipstik Avon yang jenis bertukar warna tu..~ akan bertukar ke Lip Color Changing Lip Balm bila dah dapat stok..kuikuikui...

Tapi...walaupun simple...
Kami ada banyak jugak lipstik...tapi tak pakai..
Husband kami suka kami pakai lipstik Avon je..
Nanti kami buat entri pasal lipstik pulak...

Berbalik kepada Lipstik FREE tu, kami pakai kat rumah jela..
Takkan nak pakai kat luar warna macam tuh...Segan kot.....

Untuk korang yang nak dapatkan lipstik NYX ni, boleh la jengok di HERMOSA MALAYSIA
Kalau nak dapatkan Lip Crayon keluaran Sendayu Tinggi, bolehlah jenguk di SHGOJESCOLLECTION

OK..bai korang...

Thursday, November 16, 2017

REVIEW : Stylish Burger

Hai dan Assalamualaikum..

Hari ni kami nak sembang, pasal satu stall burger ni..
Stall ni kat Taman Medan, Petaling Jaya, Selangor..rumah bapak mertua i...

Actually dah lama beroperasinya, tapi kami baru tertahu...
Yelah kami tinggal di Shah Alam..kalu ziarah mertua pun kebiasaannya siang..
Kalau waktu malam pun, jarang lalu kawasan stall burger tu..

So, bila dah tahu....dengan tak sabarnya kami paksa husband kami pergi beli..
Balik kerja, husband pun singgahlah membeli...

"Ramai orang, kena tunggu setengah jam"

Tapi dalam merungut setengah jam beliau tuh, sempatlah ziarah orang tua beliau kan...


itulah gambar yang menggugat iman kami

jenis-jenis burger yang mereka jual beserta harga

ini rupanya...kami bukan jurugambar amatur maka gitula hasilnya

Husband belikan kami Zenger Double Special
Ada roti atas bawah,
Ada ayam goreng dua keping (sekeping pun tebal oiii)
Ada telur tengah-tengah
Ada sayur
Ada sos

Harganya cuma RM7.00 sahaja..murahkan..KFC pun tak dapat harga begini..
Kalu Zenger Biasa sekarang ada promosi RM 3 je tau!!!

So, yang berdekatan tuh...pergilah try....jangan pergi lambat-lambat tau sebab selalu habis!!!!

Kami bagi 4☆



Daaaaaaaaa