aBaNg FZ (1) aBaNg gEn2 (3) aBaNg yAmAhA (6) aCaRa (17) aGaMa (7) aKtiViTi (69) anakBUAH (5) aRtIs (5) bEbAs (9) berangan (4) birtHdAy (5) bISNeS (2) bUdAk2 (5) cEmmAh (71) contest (9) dAPUr (4) eMoSi (68) fAiQ (13) fAMiLy (26) fArIsHa (6) fArOuQ (23) GeDiK2 QuIz (6) GiVeAwAy. (7) haiwantomeii (5) harta benda (1) hartabenda (1) hijau (3) homesweethome (35) husband (21) i love green (4) jalan2 (17) KaRtUn (8) KeRjA (7) kOlEkSi (12) LAngKAWI (6) LiRiK (15) mAkAn (39) makanan (12) mancing (2) mEnu (2) mErEpEk (26) MiMpi (5) MoViE (1) MY LOVE (21) NaiLa (5) NeGeRi (1) pOkOk (2) POU (1) rumahsewa (1) sErAm (5) susunAtur (1) tEmAN (23) teratak kami (1) tUdUnG (2) tUmBuHaN (8) tuPPerWaRE (3) tUxEdO (5) viDeO (13) wArKaH (3) wordless wednesday (5)

Friday, March 6, 2015

BEG MURAH GRED AAA lagi!!!!!!!!

Assalamualaikum...

Jom beli beg murah-murah dengan kami..gred AAA lagi..harga pun takde lah mahal bebenor, mampu milik semua...

GUESS gred AAA
RM100 include postage for SM, add RM10 for SS

RM120 include postage for SM, add RM10 for SS

RM120 include postage for SM, add RM10 for SS

RM120 include postage for SM, add RM10 for SS

BURBERRY gred AAA
 RM120 include postage for SM, add RM10 for SS

RM120 include postage for SM, add RM10 for SS



Sebarang pertanyaan boleh ajukan pada ruangan komen ye...

Wednesday, February 4, 2015

WORDLESS WEDNESDAY # 5

Anyonyonyosayor (",)


P/s ~ retis Korea tuh...ang watpa dengan kami retis oiiii!!!

Wednesday, January 28, 2015

PAHANG : bukit gambang

Assalamualaikum,

cerita basi okey....dah berbulan-bulan baru nak diupdatenya...bertuah sangat!!!

ini kisah percutian keluarga MJ..adik beradik kami dah decide nak bercuti dekat bukit gambang..kakak sulung kami, mintak kami carikan homestay...




So, kami carilah homestaynya...rate lebih kurang rm150-rm200 standart..disebabkan family kami dah besar, kenalah cari homestay yang ada 4 bilik sekurang-kurangnya...


ok..nih la homestaynya...rumah jenis semi-D, 4 bilik dan 2 bilik air...actually 5 bilik, tapi 1 tuh kunci maybe stor kot. Garaj kereta nih ngam-ngam 4 bijik kereta..kalau kereta kancil boleh masuk 6 bijik kot...kalau kereta gabak-gabak 3 bijik je kot...family kami memang ada 4 bijik kereta memang ngam-ngam la...nasib sape lambat takdapat la bumbung...

jom kita tengok bahagian dalam pulak...


nih ruang tamu, memang besar..adik bujang kami bantai tidur atas sofa je malam tuh..ada ekon kan..


berhadapan ruang tamu, ada ruang menonton..sebelah tivi tuh ada slinding door...memalam bukak slinding door, memang best...angin sepoi-sepoi kawww..

ruang makan bersebelahan ruang menonton jugak...sempoi je rumah ni


nih pulak dapur, peralatan memang lengkaplah kan..macam rumah berpenghuni pulak


nih pun dapur...sempoi....

bilik-bilik takde pulak gambarnya...bilik utama ada sahaja yang ada ekon, yang lain kipas je la....disebabkan kami family pertama yang sampai (maksudnya kami and husband), maka kami boleh pilih bilik mane yang kami nak...bilik yang dekat dengan tandas..senang...

kami sampai hari jumaat petang, lepas jumpa owner rumah kami beli barang-barang makan sikit pastu tunggu orang lain sampai...

hari kedua, bangun pagi tuh semua orang dah ada...siap-siap sarapan dan buat bahan perap untuk membakar petang nanti...siap barang-barang perap, kitorang pun gerak ke bukit gambang resort alohhhh tempat mandi-manda tuh...


Nih je pun gambar yang ada, tuh pun ambik dari facebook...gambar kat atas tuh, salah satu permainan yang ada...hehehe...gambar yang lain, dah hilang sebab tab kami dah terformat sendiri...sobsobsobsob..

Habis berhempas pulas main air kat situ, kami balik semula ke homestay...mak pak kami nak gerak balik kelate, sebab ayah kami ada meeting...biasala kelantan kan kerja hari ahad...



Nih gambar masa budak-budak lelaki tengah bakar ayam...yang perempuan sibuk gosip...


Nih acara terakhir sebelum mak pak kami beransur pulang....

happy birthday maklang dan paklang..hehehhehe

yang lain-lain tidur dulu semalaman, sebelum tengahari semua pun beransur pulang...hihihi

p/s ~ setengah tahun 2014 punya entri, 2015 baru publish kat sini...........hahahahhahahaha maafkan jelahhh

WORDLESS WEDNESDAY # 4



hihihihhihihihihihihihiihihihihihiihihih





selamat tahun baru 2015.....eh!!!

Thursday, August 7, 2014

ABANG GEN-2 : Al-kisah tukar nama

Assalamualaikum..entri tak bergambar, malas transfer gambar :-)

Haaa...selamat hari raya...hari ni dah raya ke-11...baru nak ucap selamat hari raya...biasa la, kampungkan susah nak dapat line....kekekek

Ok, cerita hal kereta dulu...nanti-nanti baru cerita perihal raya

So, raya ketiga yang lepas..kami balik kelate...huhuiiii...alang-alang roadtax kereta nak mati, kami ajaklah owner abang gen-2 pergi tukar nama...

Kelantan bukanlah negeri yang apa kita nak, senang nak dapat...apa-apa hal mudahnya di kota bharu lo....dari jeli nak ke kota bharu biasanya amik masa 2 jam setengah...kalau musim perayaan lagi loh bertambah-tambah masanya....

Nak tukar nama kereta nih tidaklah semudah ABC....kereta kena masuk puspakom...nak cek enjinla, ketelusan cahaya la, cermin kena tiptoplah takbuleh retak sikit pun...leceh!!

Nak dijadikan cerita, cermin depan abang gen-2  ada retak sikit...sikit je so malas la nak tukar cermin, maksudnya postpone la tukar nama owner..on the way nak balik rembau, eh tak tahu datang dari mana batu gedebuk jatuh atas cermin depan...aduhhh haaaa memang mintak cermin baru...

Kami masih bertahan, raya ketiga kami balik Jeli...raya ke-4 pergi kota bharu settlekan hal-hal abang gen-2..tukar cermin depan, masuk puspakom, renew insurans, tukar nama dan renew roadtax...

Totalnya 380 + 30 + 404 + 100 + 90 = 1004

huwwaaaaaaaaaaaaaaa

p/s ~ tambah sedih bila tinted kereta semua kena tanggal...baru 3 bulan pasang kot...wuuuu..takpelah janji hati ayah kami senang...terima kasih ayah, bagi kaklang abang gen-2...:-)