aBaNg FZ (1) aBaNg gEn2 (3) aBaNg yAmAhA (6) aCaRa (17) aGaMa (7) aKtiViTi (69) anakBUAH (5) aRtIs (5) bEbAs (9) berangan (4) birtHdAy (5) bISNeS (2) bUdAk2 (5) cEmmAh (72) contest (9) dAPUr (4) eMoSi (68) fAiQ (13) fAMiLy (26) fArIsHa (6) fArOuQ (23) GeDiK2 QuIz (6) GiVeAwAy. (7) haiwantomeii (5) harta benda (1) hartabenda (1) hijau (3) homesweethome (35) husband (21) i love green (4) jalan2 (17) KaRtUn (8) KeRjA (7) kOlEkSi (12) LAngKAWI (6) LiRiK (15) mAkAn (39) makanan (12) mancing (2) mEnu (2) mErEpEk (26) MiMpi (5) MoViE (1) MY LOVE (21) NaiLa (5) NeGeRi (1) pOkOk (2) POU (1) rumahsewa (1) sErAm (5) susunAtur (1) tEmAN (23) teratak kami (1) tUdUnG (2) tUmBuHaN (8) tuPPerWaRE (3) tUxEdO (5) viDeO (13) wArKaH (3) wordless wednesday (5)

Friday, February 8, 2013

SEDIH dan BENGANG.....jalan penyelesaian PLEASE!!!!

Assalamualaikum dan salam Jumaat....

Lama kami tak mencoret kat sini, bukan apa.......saja nak kumpul cerita......kumpul-kumpul akhirnya terjadilah sebuah tajuk yang cukup indah untuk hari nih......

Sedih dan bengang bukanlah satu cerita yang menyeronokkan.......tak seronok pun.....langsung tak seronok OK.....

Cerita Sedih

Nih kesinambungan untuk cerita ketulan......rawatan dah buat rabu lepas, doktor suruh refer to hospital pakar......Khamis kami pergi hospital SDMC Subang.....Sime Darby Medical Center tuh.....MAMPU???tak mampu tapi buat-buat mampu sebab tuh hospital panel......so, insuran kata dia tak cover untuk operation just cover untuk wad......HR suruh duduk dekat wad jadi kami akan masuk wad for the next wednesday......

tuh jela kot yang sedihnya......hmmm yang sedih sebab kami kena jugak operate untuk buang benda yang dah mengganggu gugat kami seminggu nih......waaaaaaaaaa

Cerita Bengang

Ini pasal family actually, kami sekarang ada dua family sekarangkan....family kami dan family husband adalah family kami.......cerita yang kurang menyenyakkan kami semalam, father in-law kata rumah kami yang homesweethome sangat tuh ada benda.......maksudnya makhluk halus la......ye, kami faham....rumah dah setahun lebih ditinggalkan akan dihuni oleh makhluk halus......sebelum kami duduk lagi kami ada rasa tak sedap hati......tapi Alhamdulilah lepas buat doa selamat dan solat hajat, perasaan tuh dah hilang...

Semalam, husband pergi rumah ibubapanya tanpa saya then ayahnya pun story la...katanya kawasan perumahan kami yang majority india tuh bela hantu raya......WHAT????kami tak boleh terima OK.......sepanjang dekat 3 minggu duduk sana, kami belum pernah rasa apa-apa......cuma nak sidai kain je takut sebab gelap sangat kat luar tuh nampak hutan....

Husband ajak kami beli rumah lain......aduh, semput tau!!!!!!tolonglah jangan tambah masalah......duit dah habis banyak tau.....family kami dah datang tidur banyak kali kat rumah tuh pun takde cakap apa......anak along kami farouq, faiq dan farisha pun takde melalak nampak hantu pun masa bermalam dekat rumah kami tuh........hati kami kuat kata rumah tuh OK, tapi kenapa family mertua kami tak membantu.........

Bengang bila kami takde yang bagi sokongan tapi nak menjatuhkan.........tahu tak 40k tuh boleh beli rumah teres kos rendah dekat NILAI???????vengangssss


END....

6 comments:

fina said...

babe..for ur next wesdnesday..ak doa kn sume berjalan ngan lancar ok..jgn sedih2 derr...dugaan utk ko 2..hope u'll be fine..ak doa kn yg tbaek tuk ko...

bab rumah 2..ala2 mcm nonsen jgk 2..if anak buah ko xde meragam..ok la 2..xde nye problem..ignore je..lg pon..Allah 2 kn ade..doa je la..insyaAllah..xde pape...just ko kene yakin je..jgn pk bkn2 ok...

.:cEmmAh:. said...

Tuh la...thanks fina...hopefully xde apa yang buruk la kat aku....

fina said...

jgn pk negative..positive je..sbb mungkin biji angin je...ko jgn tension2 weii...ape pon hopefully ko ok...

.:cEmmAh:. said...

Biji angin kata ko....biji tuh luka dah ko tau..takut jd darah beku pakar tuh kata...ngaa

fina said...

erk...plak dah..adoi hai..xpe2..ape2 selamat la sume yea..ko kn aktive..kene recover baik2 n sabar2..jgn duk tension bgai je..so..smuga selamat la sume eh...

.:cEmmAh:. said...

alhamdulillah..semua berjalan lancar