aBaNg FZ (1) aBaNg gEn2 (3) aBaNg yAmAhA (6) aCaRa (17) aGaMa (7) aKtiViTi (69) anakBUAH (5) aRtIs (5) bEbAs (9) berangan (4) birtHdAy (5) bISNeS (2) bUdAk2 (5) cEmmAh (71) contest (9) dAPUr (4) eMoSi (68) fAiQ (13) fAMiLy (26) fArIsHa (6) fArOuQ (23) GeDiK2 QuIz (6) GiVeAwAy. (7) haiwantomeii (5) harta benda (1) hartabenda (1) hijau (3) homesweethome (35) husband (21) i love green (4) jalan2 (17) KaRtUn (8) KeRjA (7) kOlEkSi (12) LAngKAWI (6) LiRiK (15) mAkAn (39) makanan (12) mancing (2) mEnu (2) mErEpEk (26) MiMpi (5) MoViE (1) MY LOVE (21) NaiLa (5) NeGeRi (1) pOkOk (2) POU (1) rumahsewa (1) sErAm (5) susunAtur (1) tEmAN (23) teratak kami (1) tUdUnG (2) tUmBuHaN (8) tuPPerWaRE (3) tUxEdO (5) viDeO (13) wArKaH (3) wordless wednesday (5)

Tuesday, April 16, 2013

PERSIAPAN BERCUTI.....

Engkau ada???

Assalamualaikum dan selamat bekerja bagi yang bekerja dan selamat mengulor bagi yang mengulor tuh (macam saya....wehuuu)

Tak tahu kenapa kami excited sangat nak pergi bercuti nih....dah lama kot tak jenjalan jejauh dating dengan husband....tak pun sebab tempat tuh kami memang nak pergi sebab ada niat niat tertentu......jeng jeng jeng dan jeng...

tapi tak boleh heboh heboh......malu...

[malu sangat, tolonglah!!!]

so ok, malu jadi tak perlulah cerita....hmm apa kami nak cerita tadi ek?

haa.....antara persiapan yang kami dah buat

1.TIKET BAS : penting sebab kami malas nak bawak kereta......jadi naik lah pengangkutan awam.....kami beli tiket bas SHAMISHA 

[rm 50.00 seorang.....tapi takboleh beli dua hala....vengangss habis kami nak balik sini naik apa??]


2.PENGINAPAN DAN KERETA SEWA (3hari dua malam) : harituh kami ada cerita nak amik pakej rm290 yang awesome sangat tuh.....tapi tak jadi......letih berurusan dengan orang yang sibuk memanjang.....lepas tuh kami rasa dia tak minat nak customer macam kami nih....huh.....so kami amik pakej yang murah jugak rm300 untuk penginapan termasuk kereta sewa 3 hari dua malam....haaaa ok jugak kan....dah bayar deposit pun....harap harap OK la....


[uhh....terbayang keseronokan tak terhingga kalau betullah penginapannya macam nih]

baru buat dua je persiapan....heh...tu pun nak poyo...............END