aBaNg FZ (1) aBaNg gEn2 (3) aBaNg yAmAhA (6) aCaRa (17) aGaMa (7) aKtiViTi (69) anakBUAH (5) aRtIs (5) bEbAs (9) berangan (4) birtHdAy (5) bISNeS (2) bUdAk2 (5) cEmmAh (72) contest (9) dAPUr (4) eMoSi (68) fAiQ (13) fAMiLy (26) fArIsHa (6) fArOuQ (23) GeDiK2 QuIz (6) GiVeAwAy. (7) haiwantomeii (5) harta benda (1) hartabenda (1) hijau (3) homesweethome (35) husband (21) i love green (4) jalan2 (17) KaRtUn (8) KeRjA (7) kOlEkSi (12) LAngKAWI (6) LiRiK (15) mAkAn (39) makanan (12) mancing (2) mEnu (2) mErEpEk (26) MiMpi (5) MoViE (1) MY LOVE (21) NaiLa (5) NeGeRi (1) pOkOk (2) POU (1) rumahsewa (1) sErAm (5) susunAtur (1) tEmAN (23) teratak kami (1) tUdUnG (2) tUmBuHaN (8) tuPPerWaRE (3) tUxEdO (5) viDeO (13) wArKaH (3) wordless wednesday (5)

Wednesday, March 10, 2010

.:SaBuN TaHaN NgANtUk:.


korang pernah dengar tak pasal sabun nih? dah lama dah sabun nih sebenarnya cuma aku je baru tau..

semalam pergi surau kat aras 5 fakulti mekanikal..sambil menghabiskan sisa2 rehat dalam surau tuh, aku baca la iklan2 yang tertampal kat dinding tuh..banyak iklan, iklan pantyliner pun xketinggalan..selalu aku xsempat pun nak tengok2 dinding surau nih...nak cepat jer keluar beli jajan..masa duk ralit tengok iklan2 tuh, anak mata nih terbaca pulak iklan SABUN HILANGKAN MENGANTUK..

boleh caya ke semua nih??

untuk sedapkan hati, aku baca la info2 dekat iklan tuh

1.mencerahkan kulit dengan lembut
2.menghilangkan kegatalan dan bau badan

3.menyegarkan untuk jangka masa panjang
4.menghilangkan jerawat
5.melambatkan proses penuaan
6.mencuci bebas klorin

7.mampu menghilangkan ekzema (jerawat yang banyak pada muka)
8.anti keradangan kulit

9.membunuh kuman 10.menghilangkan kurap dan parut pada kulit

dan yg penting :
UBAT TAHAN NGANTUK!!!

ape2 lagi tambahan info.korang boleh tanya incik google ek..

kira hebat jugak la kan sabun nih..bukan hilangkan ngantuk jer, banyak lagi fungsinya..hmm...hebat2..tapi aku xrancang pun nak beli..mahal jugak, RM10 untuk 20gram...rupa sabun tuh macam gambar kat bawah nih..


........................................................................................

tertiba aku teringat kat arwah nenek aku..aku selalu ikut dia mandi kat sungai..dia x guna sabun pun..dia sental badan guna batu..aku ada gak lah try..bagus untuk hilangkan daki..best wo..batu tuh janganlah yang gedabak sampai xlarat nak angkat..yang kecil2 macam 1 penumbuk korang yang permukaannya licin serta tiada tajam2..batu sungai...tau kan??sungai belakang rumah bolehlah nak kemban2 sental badan dengan batu..cuba try test kat ulu bendol tuh, korang berkemban sambil sental2 badan..peh..2,3 minit gambar kemban korang masuk internet..x ke naya?

lain pulak kes mak aku..dia guna sabun mandi tuh dari kepala sampai hujung kaki..rambut dia pun xde problem ape2..sampai sekarang rambut dia cun je..hitam panjang mengurai..korang ada tengok iklan syampu bawang x??tetiba rasa nak try...hahahah...


p/s - cara yang selalu aku buat untuk hilangkan ngantuk..kunyah gula2 yang berangin tuh x pun gula2 getah..cakar2 kertas konon2 tulis nota masa lecturer mengajar..dan paling mujarab..tidur je..habis cerita..huhu

.:TAMAT:.

2 comments:

nurul said...

wey sabun nh ade jual gak kat kampus ak,,berkesan ke??? ak klu da ngantuk , kai sabun ke hape ke mmg x jln dah...ngntok ye tdo watpe nk tahan2 sgale....tdo itu nikmat....krohhhh kroohh ZzzZzZZZ

.:cEmmAh:. said...

shaz:

kah3..sengal!!!!