aBaNg FZ (1) aBaNg gEn2 (3) aBaNg yAmAhA (6) aCaRa (17) aGaMa (7) aKtiViTi (69) anakBUAH (5) aRtIs (5) bEbAs (9) berangan (4) birtHdAy (5) bISNeS (2) bUdAk2 (5) cEmmAh (71) contest (9) dAPUr (4) eMoSi (68) fAiQ (13) fAMiLy (26) fArIsHa (6) fArOuQ (23) GeDiK2 QuIz (6) GiVeAwAy. (7) haiwantomeii (5) harta benda (1) hartabenda (1) hijau (3) homesweethome (35) husband (21) i love green (4) jalan2 (17) KaRtUn (8) KeRjA (7) kOlEkSi (12) LAngKAWI (6) LiRiK (15) mAkAn (39) makanan (12) mancing (2) mEnu (2) mErEpEk (26) MiMpi (5) MoViE (1) MY LOVE (21) NaiLa (5) NeGeRi (1) pOkOk (2) POU (1) rumahsewa (1) sErAm (5) susunAtur (1) tEmAN (23) teratak kami (1) tUdUnG (2) tUmBuHaN (8) tuPPerWaRE (3) tUxEdO (5) viDeO (13) wArKaH (3) wordless wednesday (5)

Monday, March 8, 2010

.:sEraM ii:.


minggu lepas sempat tengok PHOBIA 2 dekat astro box office..cerita siam memang boleh tahan seramlah jugak..huhu..


dalam cerita nih ade 5 kisah seram..tapi aku sempat tengok 3 je..seram2 jugak, tapi ada je yang lawaknya..nak2 cerita yang last tuh..memang terburai gelaklah..ape2 pon cerita phobia 2 nih memang layanMySpace

minggu lepas jugak sempat tengok POCONG KAMAR MANDI kat box office jugak..huh..kali nih cerita indon lah pulak..seram ke??bolehlah..tapi aku tengok siang hari..makanya xlah seram sangat..dalam cerita nih perempuan tuh seksi bangat..siap ade sikit adengan tah ape2 tuh..

al-kisahnya nak cerita nih..ayat ape nih??
masa aku balik kelas dari shah alam nak ke puncak jalil..aku kena lalu tol sunway..huhu..tempat tuh seram..nak2 lepas tol tuh ade kuil..memang meremang ah..

macam biasa lepas keluar shah alam..aku masuk highway..sampai skang aku xtahu highway amenda..kat situ ade jalan motor..so, aku lagi suka ikut jalan motor banding ngan jalan kereta lori bas semua tuh..lalu kat jalan tuh sorang2 rasa sunyilah..dengan kelajuan yang agak sederhana yakni 80km/j sambil hirup2 udara yang dingin sambil penuh perasaan mendendangkan lagu "jodoh ditangan tuhan"-sampai berair mata nyanyi lagu nih..sob3..MySpace

sampai dekat pesimpangan kewajipan..kena stop sebab ade lampu isyarat..kalu lampu hijau jalan lah kan..tapi selalunya lampu tuh merah je time aku sampai..maka, aku mulalah selongkar beg cari jajan..sambil tunggu lampu sambil makan jajan..syok jugak kan..setakat nih ada gak mamat2 gatal tegur, tapi aku wat2 pekak je sambil terus kunyah jajan..cett..

lampu hijau, aku pun masuk gear..geraklah..start je masuk jalan motor, aku terus ngajilah zikirlah..bukan ape..aku seram lalu kat area tol and kuil tuh..lalu siang2 pon seram, nih kan mlm2 kol 10 lebey..akak aku, kawan2 ade gak cakap..'xpayah lah ikut jalan tuh mlm2..kang ade ape2 sape nak tolong ko..ko dah le perempuan'..betol memang betol..kang aku tergolek kat situ sape nak tolong..kang tayar pancit sape nak tolong..kang tetibe dari xde pembonceng, wujud plak pembonceng tanpa diundang tuh sape nak tolong??aku bukan xmau ikut jalan biase, bukan takut ke hape..cume aku dapat rase bukan 80km/j aku bawak motor tuh nati..maun 130-140km/j aku belasah..MySpace..dah penah try dah..xsengaja jadi gitu..bunguk!!!!!

pernah 1 hari aku terasa terbawak balik hantu..masa lalu kat belakang tol tuh..ade 1 pokok, aku pandang pokok tuh pastuh terdetik dalam hati..'eh, jangan pandang..kang ada hantu..naya ko hasma'..sampai rumah seram sejuk dah badan..masuk bilik terketar2..ambil wuduk then solat isyak..woo, menggeletar kepala lutut..apesal ngn aku nih??lepas solat terus berbungkus dalam selimut..aku terasa ada benda kat kepala aku tengah perhatikan aku..ngee..sape nak tolong aku??..bangun esok pagi dah ok..kesimpulannya JANGAN TEGUR walau dalam hati pun..

sekarang asik tengok cerita hantu..bila lalu kat area keras tuh mula teringat poconglah, zombie lah..ape2 je lah..hu..korang boleh bayang x..tetiba je ade makhluk2 tuh jadi pembonceng korang..ish..gila, jangan bayang ok..

kesimpulannya jangan tengok cerita hantu kalau korang ada imaginasi yang tinggi..lepas tuh jangan tegur walaupun dalam hati..huhu..nanti kena cam aku..

p/s- sabtu sempat tengok niyang rapik, aku rase cerita tuh kelakar lah..xseram pun..aku asek gelak jew..huh..MySpace

p/s/i- nisa kata area keras tuh terjadi disebabkan kerasnya permukaan kawasan tersebut..sengal!!!

.:TAMAT:.

8 comments:

Billet-DOux said...

huhu.. tulah jgn imagine teruk sgt. Ingatlah Tuhan.. haha

.:cEmmAh:. said...

hahaa...xsengaja nak imagine..hu

anis said...

haha..btul lah aku kata.. keras nye situasi tu sbb kekerasan permukaan bumi tu, jgn tanye buckface=situasi...lalalala

.:cEmmAh:. said...

anis:

bunkface xtau ape2 pasal situasi tuh..huhu

Anonymous said...

kalo takot..singgah umah Irawati Munajat dulu..hehehe..

.:cEmmAh:. said...

ira:

hahahahaha....nak nyinggah umah ko lagi jauh..sempat singgah umah aku dulu..

ira said...

bkn umah ak dkat lg ke..heheh..

.:cEmmAh:. said...

ira:

jauh2..serius jauh giler..