aBaNg FZ (1) aBaNg gEn2 (3) aBaNg yAmAhA (6) aCaRa (17) aGaMa (7) aKtiViTi (69) anakBUAH (5) aRtIs (5) bEbAs (9) berangan (4) birtHdAy (5) bISNeS (2) bUdAk2 (5) cEmmAh (72) contest (9) dAPUr (4) eMoSi (68) fAiQ (13) fAMiLy (26) fArIsHa (6) fArOuQ (23) GeDiK2 QuIz (6) GiVeAwAy. (7) haiwantomeii (5) harta benda (1) hartabenda (1) hijau (3) homesweethome (35) husband (21) i love green (4) jalan2 (17) KaRtUn (8) KeRjA (7) kOlEkSi (12) LAngKAWI (6) LiRiK (15) mAkAn (39) makanan (12) mancing (2) mEnu (2) mErEpEk (26) MiMpi (5) MoViE (1) MY LOVE (21) NaiLa (5) NeGeRi (1) pOkOk (2) POU (1) rumahsewa (1) sErAm (5) susunAtur (1) tEmAN (23) teratak kami (1) tUdUnG (2) tUmBuHaN (8) tuPPerWaRE (3) tUxEdO (5) viDeO (13) wArKaH (3) wordless wednesday (5)

Wednesday, December 19, 2012

KEWANGIAN yang memuaskan....

Ha.....kami nak cerita nih, wanita dengan wangi tak dapat dipisahkan......errr......saja kami nak kongsi serba sedikit produk kewangian yang kami pakai.........kami punya barang yang murah-murah jek......tak mahal pun......yang penting husband tak cakap busuk......

"isteri abang nih wangi laaaaa"----------->kembang 2,3 hari tau hati nih...... 

okey...memula kita cerita perihal mandi dulu.....kami dari dulu sampai sekarang suka sabun lux.....untuk beberapa bulan nih kami and husband suka beli sabun yang macam gambar kat bawah nih......ada biji-biji gitu....macam nak sental badan tuh rasa best la......wangi pun wangi.....
sudah sental badan dengan sabun tuh, kami syampu pulak kepala dengan syampu nih.....dulu pakai sunsilk, tapi rambut bukan aje kering melampau, keguguran pun dah tak boleh dikawal lagi.....jadi husband cakap, pakai lah syampu yang hari tuh....nama pun tak tahu, pergi mydin tunjuk-tunjuk je botol tuh......sejak pakai syampu nih rambut kurang gugur rambut pun lembut je wangi pun wangi tapi kering sikit lah....kena pakai conditioner lah...
ha....kalau wanita mesti ada pakai pembersih wanita kan?????kalau kami, kami suka pakai produk 'resik V'......wangi sangat....bilik air rumah kami pun bau ros aje......sebelum pakai produk nih, kami pakai sumber ayu....tapi bila nampak ada jenama baru, wangi pulak tuh mestilah nak cuba kan.......kami beli dekat KK je....kat tempat lain tak pernah jumpa pun...
siap mandi.......lap-lap badan pakai pulak deodorant.....kami pakai nivea jek....dari sekolah sampai lah sekarang....sekarang pun kongsi dengan husband......dia suka deodorant wanita.....layankan aja.....yang penting wangi..
sembur pulak cologne kat badan yang tengah lembab-lembab tuh akan menyebabkan bau tuh tahan lama.....entah betul ke tidak....tapi bole cuba lah korang....kami dulu pun tak pernah pakai pun cologne-cologne nih.......tapi dek menggatal nak cuba....beli dan pakai....memang wangi sampai ke petang....
 pastu tempek bedak kat muka...bedak jonhson pun wangi apa.........
 
sembur pulak perfume butterfly dari avon.......wangi lagi.....nih bau bukan tahan lama pun......tapi kami suka bauannya yang nice2 gitu


secalit lip balm di bibir......wangi kan lip balm nih....bau strawberry....

habis dah cerita wangi-wangi......kalau hitung jumlah untuk berhabis dengan produk wangi nih bawah dari RM100.00.........boleh pakai lama jugak tau.............selamat mewangikan diri............enD

No comments: