aBaNg FZ (1) aBaNg gEn2 (3) aBaNg yAmAhA (6) aCaRa (17) aGaMa (7) aKtiViTi (69) anakBUAH (5) aRtIs (5) bEbAs (9) berangan (4) birtHdAy (5) bISNeS (2) bUdAk2 (5) cEmmAh (72) contest (9) dAPUr (4) eMoSi (68) fAiQ (13) fAMiLy (26) fArIsHa (6) fArOuQ (23) GeDiK2 QuIz (6) GiVeAwAy. (7) haiwantomeii (5) harta benda (1) hartabenda (1) hijau (3) homesweethome (35) husband (21) i love green (4) jalan2 (17) KaRtUn (8) KeRjA (7) kOlEkSi (12) LAngKAWI (6) LiRiK (15) mAkAn (39) makanan (12) mancing (2) mEnu (2) mErEpEk (26) MiMpi (5) MoViE (1) MY LOVE (21) NaiLa (5) NeGeRi (1) pOkOk (2) POU (1) rumahsewa (1) sErAm (5) susunAtur (1) tEmAN (23) teratak kami (1) tUdUnG (2) tUmBuHaN (8) tuPPerWaRE (3) tUxEdO (5) viDeO (13) wArKaH (3) wordless wednesday (5)

Thursday, September 12, 2013

Menggoreng lebih mudah dengan periuk..

Assalamualaikum...


Sabtu lepas, dengan bangganya rasmilah periuk hasil main kutu kami yang kami war war kan aritu...teheeee...kata hujung bulan kan, tapi awal bulan pulak dapat...bayar tetap hujung bulan...hehe...kalau ikut list barang kami, hujung bulan 9 kami akan dapat periuk kutu nih dengan meja makan...wehuuuu tak sabarnya!!!

haaa....nampak tak tuh, eksperimen sedang berlangsung...kotor sikit dapur tak sempat nak ngelap...

Apa yang kami eksperimen kan?
TADAAAA...makanan kurang sihat...kentang goreng dengan nugget...meroyan dengan husband nak beli kentang segera, nugget segera dan ayam segera semata-mata nak ngetest periuk nih...hehe

beli pulak barang dekat giant...huh terkeluar bijik mata nengok amaun yang nak dibayar..MAHALLLL

balik tuh terus goreng...kalau tak...

"nak beli nugget, kentang..tapi tak goreng-goreng pun...abang dah lapar nih?"

husband membebel berjela-jela..

hasilnya
beberapa minit lepas tuh dah boleh hidang...wehuuuuu...omputih sangat!!!!

End

4 comments:

fina said...

deep fried periuk eh? ala nk jgk...
slalu goreng ayam x cntik wehh.. if la dekat..mau ak main bekutu2 nie...hahaha

.:cEmmAh:. said...

eh jauh2 pun leh main kutu tau

fina said...

bole eh?lame x?ala..nie yg rugi keje kt tmpt sume laki nie..sob..sob

.:cEmmAh:. said...

xlama pun..kejap je