aBaNg FZ (1) aBaNg gEn2 (3) aBaNg yAmAhA (6) aCaRa (17) aGaMa (7) aKtiViTi (69) anakBUAH (5) aRtIs (5) bEbAs (9) berangan (4) birtHdAy (5) bISNeS (2) bUdAk2 (5) cEmmAh (72) contest (9) dAPUr (4) eMoSi (68) fAiQ (13) fAMiLy (26) fArIsHa (6) fArOuQ (23) GeDiK2 QuIz (6) GiVeAwAy. (7) haiwantomeii (5) harta benda (1) hartabenda (1) hijau (3) homesweethome (35) husband (21) i love green (4) jalan2 (17) KaRtUn (8) KeRjA (7) kOlEkSi (12) LAngKAWI (6) LiRiK (15) mAkAn (39) makanan (12) mancing (2) mEnu (2) mErEpEk (26) MiMpi (5) MoViE (1) MY LOVE (21) NaiLa (5) NeGeRi (1) pOkOk (2) POU (1) rumahsewa (1) sErAm (5) susunAtur (1) tEmAN (23) teratak kami (1) tUdUnG (2) tUmBuHaN (8) tuPPerWaRE (3) tUxEdO (5) viDeO (13) wArKaH (3) wordless wednesday (5)

Tuesday, December 31, 2013

cerita pasal makanan LAGI

Assalamualaikum...

Kami tak tahu nak update ape...memula nak update pasal dekorasi tapi gambarnya tak ambil pulak...pastu nak update pasal perjalanan hidup sepanjang tahun 2013 nih, rasa malas membuak-buak...nak update pasal azam 2014 pun malas...so, update pasal makanan la...kan dah nak lunch nih...

cerita satu : harituh kami pergi makan chicken chop...namanya buttermilk chicken chop...ada ayam buttermilk dengan nasi putih...siap berasap-asap tuh....huhu

balik rumah, rasa macam tak puas makan kan...try la buat sendiri....hu aloh!!!mudah kot....kenapa selama nih kami tak tahu pun akan menu ini....

nampak sedap kan?? memang sedap pun...booooo

cerita dua pulak..masih pasal makanan, tapi ada sebab kenapa makanan ini terjadi...kerajinan tuh datang secara tiba-tiba...kerajinan tuh datang sebab anak-anak buah kami bertandang di rumah...kami kena jadi baby sitter...

kemain luas rumah maklang, korang nak jugak main pentas-pentas kat situ kan...haiyooo

sebenarnya dalam bulan disember nih, boleh kata aktiviti kami asal cuti je kena mengasuh anak buah...mak pak nya banyak hal, maka anak-anaknyanya kamilah jaga...huiiiii kami suka jaga diorang nih sebab nanti mak paknya bagi barang macam-macam...sukeEEEEEEEE!!!!

jadi kami buat nih untuk makan petang...ini cerita untuk cuti raya krismas ye...kami buat kek coklat kukus banjir...kenapa banjir, sebab topping berlebih-lebih....kakakakak...errr kebetulan semua anak-anak tuh tidur, jadi banyak masa nak bermain dengan tepung-tepung nih...

meleleh tengok....atas tuh ada coklat chip lagi....huhu

habis licin kek tuh, kami berjaya makan 2 potong je...ish ish ish dan ish....nak niaga kek la macam nih...BOLEH??

babaiiii

No comments: