aBaNg FZ (1) aBaNg gEn2 (3) aBaNg WaJa (1) aBaNg yAmAhA (6) aCaRa (17) aGaMa (7) aKtiViTi (70) anakBUAH (5) aRtIs (5) bEbAs (10) berangan (4) birtHdAy (5) bISNeS (8) bUdAk2 (5) cEmmAh (73) Clearance Sale (2) contest (9) dAPUr (4) eMoSi (67) fAiQ (13) fAMiLy (26) fArIsHa (6) fArOuQ (23) GeDiK2 QuIz (6) GiVeAwAy. (8) haiwantomeii (5) harta benda (1) hartabenda (1) hijau (3) homesweethome (35) husband (28) i love green (4) jalan2 (22) KaRtUn (8) KeRjA (7) kOlEkSi (12) LAngKAWI (6) Lipstik (3) LiRiK (15) mAkAn (44) makanan (17) mancing (2) mEnu (5) mErEpEk (26) MiMpi (5) MoViE (1) MY LOVE (21) NaiLa (5) NeGeRi (1) pOkOk (2) POU (1) Review (2) rumahsewa (1) sErAm (5) susunAtur (1) tEmAN (22) teratak kami (1) tUdUnG (2) tUmBuHaN (8) tuPPerWaRE (3) tUxEdO (5) USS (4) viDeO (13) wArKaH (3) wordless wednesday (5)

Wednesday, January 28, 2015

PAHANG : bukit gambang

Assalamualaikum,

cerita basi okey....dah berbulan-bulan baru nak diupdatenya...bertuah sangat!!!

ini kisah percutian keluarga MJ..adik beradik kami dah decide nak bercuti dekat bukit gambang..kakak sulung kami, mintak kami carikan homestay...




So, kami carilah homestaynya...rate lebih kurang rm150-rm200 standart..disebabkan family kami dah besar, kenalah cari homestay yang ada 4 bilik sekurang-kurangnya...


ok..nih la homestaynya...rumah jenis semi-D, 4 bilik dan 2 bilik air...actually 5 bilik, tapi 1 tuh kunci maybe stor kot. Garaj kereta nih ngam-ngam 4 bijik kereta..kalau kereta kancil boleh masuk 6 bijik kot...kalau kereta gabak-gabak 3 bijik je kot...family kami memang ada 4 bijik kereta memang ngam-ngam la...nasib sape lambat takdapat la bumbung...

jom kita tengok bahagian dalam pulak...


nih ruang tamu, memang besar..adik bujang kami bantai tidur atas sofa je malam tuh..ada ekon kan..


berhadapan ruang tamu, ada ruang menonton..sebelah tivi tuh ada slinding door...memalam bukak slinding door, memang best...angin sepoi-sepoi kawww..

ruang makan bersebelahan ruang menonton jugak...sempoi je rumah ni


nih pulak dapur, peralatan memang lengkaplah kan..macam rumah berpenghuni pulak


nih pun dapur...sempoi....

bilik-bilik takde pulak gambarnya...bilik utama ada sahaja yang ada ekon, yang lain kipas je la....disebabkan kami family pertama yang sampai (maksudnya kami and husband), maka kami boleh pilih bilik mane yang kami nak...bilik yang dekat dengan tandas..senang...

kami sampai hari jumaat petang, lepas jumpa owner rumah kami beli barang-barang makan sikit pastu tunggu orang lain sampai...

hari kedua, bangun pagi tuh semua orang dah ada...siap-siap sarapan dan buat bahan perap untuk membakar petang nanti...siap barang-barang perap, kitorang pun gerak ke bukit gambang resort alohhhh tempat mandi-manda tuh...


Nih je pun gambar yang ada, tuh pun ambik dari facebook...gambar kat atas tuh, salah satu permainan yang ada...hehehe...gambar yang lain, dah hilang sebab tab kami dah terformat sendiri...sobsobsobsob..

Habis berhempas pulas main air kat situ, kami balik semula ke homestay...mak pak kami nak gerak balik kelate, sebab ayah kami ada meeting...biasala kelantan kan kerja hari ahad...



Nih gambar masa budak-budak lelaki tengah bakar ayam...yang perempuan sibuk gosip...


Nih acara terakhir sebelum mak pak kami beransur pulang....

happy birthday maklang dan paklang..hehehhehe

yang lain-lain tidur dulu semalaman, sebelum tengahari semua pun beransur pulang...hihihi

p/s ~ setengah tahun 2014 punya entri, 2015 baru publish kat sini...........hahahahhahahaha maafkan jelahhh

No comments: