aBaNg FZ (1) aBaNg gEn2 (3) aBaNg yAmAhA (6) aCaRa (17) aGaMa (7) aKtiViTi (69) anakBUAH (5) aRtIs (5) bEbAs (9) berangan (4) birtHdAy (5) bISNeS (2) bUdAk2 (5) cEmmAh (71) contest (9) dAPUr (4) eMoSi (68) fAiQ (13) fAMiLy (26) fArIsHa (6) fArOuQ (23) GeDiK2 QuIz (6) GiVeAwAy. (7) haiwantomeii (5) harta benda (1) hartabenda (1) hijau (3) homesweethome (35) husband (21) i love green (4) jalan2 (17) KaRtUn (8) KeRjA (7) kOlEkSi (12) LAngKAWI (6) LiRiK (15) mAkAn (39) makanan (12) mancing (2) mEnu (2) mErEpEk (26) MiMpi (5) MoViE (1) MY LOVE (21) NaiLa (5) NeGeRi (1) pOkOk (2) POU (1) rumahsewa (1) sErAm (5) susunAtur (1) tEmAN (23) teratak kami (1) tUdUnG (2) tUmBuHaN (8) tuPPerWaRE (3) tUxEdO (5) viDeO (13) wArKaH (3) wordless wednesday (5)

Saturday, January 23, 2010

.:MiMpI i:.

pada post terdahulu, 'mimpi aka dream'..ianya hanyalah sekadar bersifat bebas..kali ini, nak kongsi sikit fasal mimpi malam tadi..

tarikh : 22 januari 2009
masa : sekitar 4 pagi
situasi 1
.......................................................

mimpi fasal abang yamaha..abang yamaha ku diculik..ngaa..tahulah abang yamaha itu sangat macho..tapi beliau bukanlah bahan untuk dicuri..sesungguhnya abang yamaha amat diperlukan sekarang..dalam mimpi itu, kejadian memang kelakar..abang yamaha terlibat dengan 1 roadblock..roadblock besar-besaran..ada pasangan cuba menculik abang yamaha, tapi sempat ditahan oleh empunya abang yamaha..memang x logik mimpi ini..tapi mungkin sebagai peringatan juga..maka pastikan abang yamaha sentiasa dibawah pengawasan..

p/s - abang yamaha tenat kini..perlu dioperasi secepat mungkin


tarikh : 22 januari 2009
masa : sekitar 4 pagi
situasi 2
.................................................

mimpi DIA lagi..haishh..kenapa selalu sangat mimpi DIA??
x berapa nak ingat mimpi ini..tapi mimpi ini dah buat mood x ok hari ini...

p/s - DIA boleh x beritahu saya..mengapa awak suka masuk dalam mimpi saya??

penerangan: suruh ajemie terangkan semua kekusutan ini dengan kadar segera!!!

.:TAMAT:.

6 comments:

Anonymous said...

ko ske mimpi ngarot2 kn??
ntah papo ntah..
nie adik ko

.:cEmmAh:. said...

siti hafidza mat jali : ko ingat mimpi tuh den boleh pilih??

ira_im87 said...

sesungguhnye mimpi itu mainan tido..
hehe..
cewahh!!
ceramah plak..kiki..

.:cEmmAh:. said...

mimpi yang mainan tidur tuh adalah orang yang tidur tanpa doa serta tidak mengabdikan diri kepada Allah..mainan tidur umpama mainan syaitan..kenapa syaitan nak ganggu tidur kite??supaya kita leka dengan lena kita..macam mana pulak kalu kita mimpi then tersedar..bukankah kita dikejutkan oleh makhluk Allah supaya kita jangan asyik dengan mimpi itu..maka, xsemua mimpi itu mainan tidur..bagi diri sendiri, mimpi yang bermanfaat serta punya natijah adalah mimpi sekitar 4-5 pagi..sebab bila kita terjaga around 4-5 pagi sure boleh solat2 sunat minta petunjuk dan hidayah..lagipun, mimpi kat atas nih dah tau pun ape maksudnya coz dah jadi..wallahua'lam

anis said...

panjang sgguh penerangn tntg mimpi ko tuh! aku pon x pasti tntg mimpi nih.. ade yg kate mimpi nih bagi kita petunujuk samade ape yg kita nmpk dlm mimpi tu atau pon sebaliknye, maksud mimpi tuh lah.. jdk, kita kene ah pandai menilai baik buruknye mimpi kita tu..huh! bebel lak aku nih...

.:cEmmAh:. said...

anis:

aku benci mamat yg aku salu mimpi (dlm at suke..wink2)