aBaNg FZ (1) aBaNg gEn2 (3) aBaNg yAmAhA (6) aCaRa (17) aGaMa (7) aKtiViTi (69) anakBUAH (5) aRtIs (5) bEbAs (9) berangan (4) birtHdAy (5) bISNeS (2) bUdAk2 (5) cEmmAh (71) contest (9) dAPUr (4) eMoSi (68) fAiQ (13) fAMiLy (26) fArIsHa (6) fArOuQ (23) GeDiK2 QuIz (6) GiVeAwAy. (7) haiwantomeii (5) harta benda (1) hartabenda (1) hijau (3) homesweethome (35) husband (21) i love green (4) jalan2 (17) KaRtUn (8) KeRjA (7) kOlEkSi (12) LAngKAWI (6) LiRiK (15) mAkAn (39) makanan (12) mancing (2) mEnu (2) mErEpEk (26) MiMpi (5) MoViE (1) MY LOVE (21) NaiLa (5) NeGeRi (1) pOkOk (2) POU (1) rumahsewa (1) sErAm (5) susunAtur (1) tEmAN (23) teratak kami (1) tUdUnG (2) tUmBuHaN (8) tuPPerWaRE (3) tUxEdO (5) viDeO (13) wArKaH (3) wordless wednesday (5)

Monday, January 11, 2010

.:PuLaNg i:.

terujanya..nape harus teruja??impian bertahun2 nak naik bas 2 tingkat akhirnya tercapai..ngee..best sangat ke bas 2 tingkat nih??..kalu tengok dari luar nampak cam xseimbang je..bila dah duduk kat dalam, rase biase je..yang penting tido agak nyenyak mungkin kerana hayunan bas tuh nak seimbangkan strukturnya..cett..ok..kali nih perjalanan dari kota bharu ke putrajaya..bas yang ditunggu adelah bas yang penuh gaya, tp yang datang bukan bas penuh gaya tp bas yang gagah lagi jambu..kikiki..xtepikir pon bas tuh 2 tingkat maka xla excited masa beli tiket tuh..kat bawah nih gambar bas yang gagah lagi jambu..

sebelum naik bas, salam umi &ayah..pastuh driver kepada bas yang gagah lagi jambu tuh cek2 tiket..tengok no seat 39A maka tingkat atas la yer..sebelum panjat tangga, sempat jelir lidah seraya bermuka blagak giler ke nahruddin(budak dengki xdapat naik bas 2 tingkat)

papan tanda menunjukkan seat penumpang..ngan muke jakun giler, panjat tangga g tingkat atas..cett, wat malu je..ade orang dah kat atas tuh sambil sengih2..gelakkan aku la tuh..cis..meneruskan perjalanan ke belakang sekali..ade 5 seat kat situ..kat bawah nih menunjukkan kedudukan aku dalam bas..

yang 2 orang mamat tuh adelah orang indon yang amat menakutkan..cuak giler takot diapa2 kan..boleh dikatakan perempuan hanya ade 95% je kat tingkat atas nih..dah la perempuan2 yang lain duk depan bersama pasangan masing2..wat biase2 sudah..dudududu
sampai kat kok lanas, bas berhenti amik penumpang..yang naik seorang mamat yang hensem lagi sasa..huhu..duk sebelah aku??ciss..semak betol..xselesa mau tido..haisshhhh...mamat nih teragak2 nak duduk..aku lagi teragak2 nak mengalu2kan beliau..jom kite skodeng ape aktiviti mamat nih..mule2 teragak2 nak duduk, kemudian duduk sambil melemparkan senyuman..balas senyuman beliau..selepas itu mamat itu teguk air,kemudian rebahkan seat terus tido..cehh..bas x jalan lagi dah tido..ngeee
kali nih muncul la empunya seat 41A pada malam itu bila bas stop kat machang..dari jauh dah nampak beliau jalan penuh yakin sampai ke seat beliau..tanpa menghiraukan 2 mamat indon dan mamat sasa tuh, beliau terus berbual di talian (awek la tuh)..malas layan baik tido..Zzzzz..bas berhenti kat merapoh dalam 30minit..orang sume turun, mamat yang seat tengah tuh tido je..dia xtau ke dia menghalang perjalanan aku??hah..bengang..pijak kaki beliau,eh xde la..tipu je..lepas 30 minit,bas gerak..masa ngah gerak tuh kan, aku pk mcm2..asal la xabis2 dikelilingi lelaki??dan aku boleh kool je tanpa rase segan, takot serta xkeruan..gua kool beb!!!hahah..ngah pikir2,terlelap..tibe2..terkejut..air ekon wat hal pulak..habis basah..nak keluar xble,disekat kaki mamat sasa yang menjalar sampai masuk ruangan aku..mujur air yang menitis xberpanjangan..huhu..tp sedikit sebanyak wat tido aku xlena..pandang ke arah jejaka2 sederetan..bestnya dorang tido, jeles!!!huhu..last2 tido jugak, pedulik hape ngan air2 tuh..akhirnya sampai di perhentian pertama..hentian pudu..mamat sasa terus bangun, turun dari bas..mamat ditengah masih tido..salah seorang mamat indon mengejutkan mamat tengah "bang,udah sampe"..ngan muke terpinga2..beliau tengok kiri kanan..rupe2nya beliau belum mahu turun..gelabah je mamat indon tuh..nak turun, turun je la..hishh..akhirnya tinggal la kami berdua sahaja..
bas teruskan perjalanan..putrajaya..ok..aku dah sampai
mamat ditengah masih tinggal dalam bas..ohh,dia nak g kajang upe2nya..uhuh..
p/s -maka, tuh je la citenya kali nih..sakit pinggang woii..kalu kat highway maybe ok naik bas 2 tingkat nih..tapi kalu jalan kampung cam kuala krai ke gua musang ke kuala lipis ke raub ke bentong..adeh, mmg bole patah pinggang..
.:TAMAT:.

4 comments:

nurul said...

wey cne ko ley wat gmbo2 tmpat duduk 2? siap seting baik nye..pmpuan sorg..mne ko blajo wat???????? ak terkagum 2 saat

.:cEmmAh:. said...

err..paint je..berbaloi ko punya kagum tuh

ira_im87 said...

peh!!
memg terperinci gile cite ko..
btol2 complete..syabbas beta(hindustan)..
hehe..
betol2 pnye paham..
bole layan r..
baru 1 scene tu...
memg byk tol mase ko wat bnd2 nie..
bagos2..
kalo 20 scene, ak rase x larat blog ni nk menampong..
hahaha...

.:cEmmAh:. said...

start belajar semula nih..aku jadi suke wat karangan bebas..maka terjadi la penerangan begini..heii,ko jgk suh tulis panjang2 kan?..ngeeeeeeee