aBaNg FZ (1) aBaNg gEn2 (3) aBaNg yAmAhA (6) aCaRa (17) aGaMa (7) aKtiViTi (69) anakBUAH (5) aRtIs (5) bEbAs (9) berangan (4) birtHdAy (5) bISNeS (2) bUdAk2 (5) cEmmAh (71) contest (9) dAPUr (4) eMoSi (68) fAiQ (13) fAMiLy (26) fArIsHa (6) fArOuQ (23) GeDiK2 QuIz (6) GiVeAwAy. (7) haiwantomeii (5) harta benda (1) hartabenda (1) hijau (3) homesweethome (35) husband (21) i love green (4) jalan2 (17) KaRtUn (8) KeRjA (7) kOlEkSi (12) LAngKAWI (6) LiRiK (15) mAkAn (39) makanan (12) mancing (2) mEnu (2) mErEpEk (26) MiMpi (5) MoViE (1) MY LOVE (21) NaiLa (5) NeGeRi (1) pOkOk (2) POU (1) rumahsewa (1) sErAm (5) susunAtur (1) tEmAN (23) teratak kami (1) tUdUnG (2) tUmBuHaN (8) tuPPerWaRE (3) tUxEdO (5) viDeO (13) wArKaH (3) wordless wednesday (5)

Friday, February 26, 2010

.:sErAm i:.


peristiwa seram nih berlaku masa zaman poli dulu
actually, bukannya terserempak dengan hantu ke ape..
tapi situasi serta keadaan agak seram jugalah..

malam tuh aku g makan dengan housemate..lepas tuh, ayu mesej..ajak pegi ronggeng2 dengan kereta sewa..aku orait je..balik rumah, aku kalut2 bersiap ape yang patut..kejap tuh nad and ayu sampai dengan kereta sewa..memula jemput aku..lepas tuh amik kak elah..tempat pertama kitorang pergi..pantai bersih..lepak ah dekat batu2 kat situ sambil hidup udara segar..kejap tuh nad and ayu nak makan..sebab aku bosan, aku pun kata lah ngan diorang, aku nak pegi cari surau..nak sembahyang..kak elah pun teman lah..tapi lain pulak jadinya..dorang kasi cadangan cari masjid or surau tepi jalan..aku pun start kereta, geraklah menuju ke mana2..stereng bertukar tangan ye..aku main bawak je..alih2 sampai dekat jalan nak pergi pantai merdeka..tetiba kak elah kata..


kak elah : mah, tuh masjid..singgah situ je la..


cemmah : ok (terus wat u turn and masuk perkarangan masjid..parking depan masjid ok)

aku and kak elah pergi area tempat wuduk..nad and ayu pergi toilet..dah siap solat semua..kitorang pun geraklah nak balik..tengok jam kat masjid tuh dah pukul 12 tengah malam..
ambil gambar 2,3 keping lepas tuh start kereta terus geraklah..disebabkan aku parking kereta depan masjid..maka aku kena wat u turn dekat belah kanan perkarangan masjid tuh..masa elok je lampu kereta tuh suluh area belakang masjid..maka ternampaklah batu-batu nisan 4, 5 batang tercacak kat tanah..disebabkan aku terkejut, maka enjin kereta mati...dengan gelabah start enjin kereta terus keluar dari perkarangan masjid..masing-masing senyap je..so, aku bajet aku sorang je yang nampak..

semua buat biase2 je..tetiba dorang ajak lepak mc d..aku pun terus halakan kereta ke mc d sunway..beli makanan, lepak2 situ..aku tengok jam..dah nak pukul 2 pagi..tiba2 ayu bersuara..

ayu : korang perasan x, masjid yang kite singgah tuh, kelilingnya kubur??

aiseyy..ayu nih..dia bukak cerita dah


nad : eh, jangan ceritalah..


kak elah : mah tau x..sebenarnya kiblat mah tuh, kubur je semua..akak nampak dah kubur2 tuh sebelum singgah..


cemmah : cis..patutlah rase seram semacam je masa kat masjid tadi..kalu kita tau banyak kubur..xnak kite singgah..


ayu : masa aku and nad cari suis lampu toilet..kitorang nampak dah kubur..tapi wat2 xperasan je..


nad : eh..seramlah saya..


cemmah : so..memang betullah kubur..masa kite kona kete, nampak batu nisan..ingatkan tempat orang buat batu nisan..kubur rupanya..


kak elah : akak perasan jugak batu nisan tuh..itu kubur bayi..kan kecik2 je kubur tuh


ayu : aku pun perasan batu nisan tuh


nad : memula saya xperasan..tapi bila enjin kereta mati..baru saya perasan..


p/s- Ya Allah..rupa2nya semua perasan kubur tuh..korang tau x time tuh dah pukul berape??dah la masa tuh malam jumaat..cis..mujur xde yang ternampak kelibat makhluk halus..heee...

.:TAMAT:.

4 comments:

Anonymous said...

seb bek time 2 ak x join kn?hehehehe...


syy

.:cEmmAh:. said...

kalu ko join lagi best aku rase weh..bila aku baca balik cerita nih..aku rase nak gelak..hahah

Anonymous said...

xpela..ak kn hehehe...mls time 2...huhuhu...



syy

.:cEmmAh:. said...

syy:

malas ko memang..orang ajak jalan pun malas