aBaNg FZ (1) aBaNg gEn2 (3) aBaNg yAmAhA (6) aCaRa (17) aGaMa (7) aKtiViTi (69) anakBUAH (5) aRtIs (5) bEbAs (9) berangan (4) birtHdAy (5) bISNeS (2) bUdAk2 (5) cEmmAh (72) contest (9) dAPUr (4) eMoSi (68) fAiQ (13) fAMiLy (26) fArIsHa (6) fArOuQ (23) GeDiK2 QuIz (6) GiVeAwAy. (7) haiwantomeii (5) harta benda (1) hartabenda (1) hijau (3) homesweethome (35) husband (21) i love green (4) jalan2 (17) KaRtUn (8) KeRjA (7) kOlEkSi (12) LAngKAWI (6) LiRiK (15) mAkAn (39) makanan (12) mancing (2) mEnu (2) mErEpEk (26) MiMpi (5) MoViE (1) MY LOVE (21) NaiLa (5) NeGeRi (1) pOkOk (2) POU (1) rumahsewa (1) sErAm (5) susunAtur (1) tEmAN (23) teratak kami (1) tUdUnG (2) tUmBuHaN (8) tuPPerWaRE (3) tUxEdO (5) viDeO (13) wArKaH (3) wordless wednesday (5)

Saturday, December 8, 2012

Persiapan rumah baru.....

Ha.....rumah baru....untuk tahun baru, kami dan husband akan memulakan kehidupan baru di teratak baru.....bersusah payah nak dapatkan sebijik....dari bulan 4 apply sampai la sekarang belum2 jugak dapat kunci....tak tahu napanya lambat giler...jenuh tunggujenuh verangan tau...

Kami punya verangan tuh macam2....tak cukup dengan verangan siap p kedai tengok2...tengok kt tenet lagi xpayah nak kata la...tiap2 hari...

Kami dah cakap dengan incik husband lepas dapat kunci perkara pertama kita kena buat......pasang lampu dan kipas...sebijik lampu pong xde kat rumah tuh...habis dicabutnya owner lama tuh....ha, arituh dah survey lampu ngan kipas....nanti dapat kunci boleh lah jalankan agenda tuh....bebudak tempat keje tuh je yang tolong pasangkan....ermmmm kena bagi upah berapa erk?

Lampu kipas OK.....kunci rumah pong kalu boleh nak tukar....keselamatan lah katakan.....perawalan nih pakai dululah yang asal...yang penting kunci mangga rumah sekarang masih boleh diguna pakai jadi takperlulah membazir untuk kunci rumah tuh.....

Perkara kedua kalu ada duit lebih...kami ingat nak renovate garaj kereta bagi sampai ke pagar....pagar pun nak baru jugak...sebab kami nak bagi masuk kereta 2 bijik....coming soon la lagi sebijik..pelan2 kayuh inshaAllah....

Perkara ketiga kami nak pasang kabinet dapur....owner lama ada tinggalkan sikit kabinetnya tapi pintu2 kabinet habis dicabutnya....memang suka cabut2 kot owner nih...hihihi

Tuh je ler setakat nih perancangan untuk tahun depan....manatau rumah baru nati kami dapat timang cahaya mata....moga2 ALLAH perkenankan doa kami.....

Ps...petang jap g nak jalan2 tengok frame gambar lah...

No comments: