aBaNg FZ (1) aBaNg gEn2 (3) aBaNg yAmAhA (6) aCaRa (17) aGaMa (7) aKtiViTi (69) anakBUAH (5) aRtIs (5) bEbAs (9) berangan (4) birtHdAy (5) bISNeS (2) bUdAk2 (5) cEmmAh (72) contest (9) dAPUr (4) eMoSi (68) fAiQ (13) fAMiLy (26) fArIsHa (6) fArOuQ (23) GeDiK2 QuIz (6) GiVeAwAy. (7) haiwantomeii (5) harta benda (1) hartabenda (1) hijau (3) homesweethome (35) husband (21) i love green (4) jalan2 (17) KaRtUn (8) KeRjA (7) kOlEkSi (12) LAngKAWI (6) LiRiK (15) mAkAn (39) makanan (12) mancing (2) mEnu (2) mErEpEk (26) MiMpi (5) MoViE (1) MY LOVE (21) NaiLa (5) NeGeRi (1) pOkOk (2) POU (1) rumahsewa (1) sErAm (5) susunAtur (1) tEmAN (23) teratak kami (1) tUdUnG (2) tUmBuHaN (8) tuPPerWaRE (3) tUxEdO (5) viDeO (13) wArKaH (3) wordless wednesday (5)

Monday, January 28, 2013

PAGI nan INDAH di kampung jawa.....

Keh....kena ke mention KAMPUNG JAWA tuh.........shah alam sangat

Assalamualaikum dan selamat pagi semua
Hari nih kami cuti lagi.......terasa lama betul cuti uollls

Dekat sini suasana sejuk jek.....
Macam duk kat kampung jeli ajekkk.......
Nama pun KAMPUNG JAWA kan haruslah suasana sejuk segar dan bersih......

Kalau rumah sewa dulu kiri kanan depan belakang bunyi azan subuh berkumandang......Sejak duduk kampung jawa nih susahnya nak dengar bunyi azan.......sudahlah tv pun takde siaran....Ada sedikit penyesalan jugak sebab tak survey betul2......berkenan dengan bentuk rumah nih yang agak besar berbanding single storey yang wujud sekarang.....tak pulak sangka tinggal dikalangan kaum india.....berjiran kiri kanan india......tapi dorang ok what.......cuma kena tahan bauan sembahyang dorang jek.......SABAR

Cuma sekarang.....kami nak cari cara macam mana nak buat azan berkumandang dalam rumah kami selain buat kami dan husband tak leka dengan hal duniawi.......sekurang kurang bila azan kita tahu nak solat.......kami ada terpikir nak cari jam yang mana bila masuk waktu je terus azan......ada tak jam macam tuh ek......kat mana pulak nak cari.......hadooooooiiii

Oh KAMPUNG JAWA.........kesejukan pagi mu membuatkan incik husband vakum kereta pas subuh tadi.......END

No comments: