aBaNg FZ (1) aBaNg gEn2 (3) aBaNg yAmAhA (6) aCaRa (17) aGaMa (7) aKtiViTi (69) anakBUAH (5) aRtIs (5) bEbAs (9) berangan (4) birtHdAy (5) bISNeS (2) bUdAk2 (5) cEmmAh (71) contest (9) dAPUr (4) eMoSi (68) fAiQ (13) fAMiLy (26) fArIsHa (6) fArOuQ (23) GeDiK2 QuIz (6) GiVeAwAy. (7) haiwantomeii (5) harta benda (1) hartabenda (1) hijau (3) homesweethome (35) husband (21) i love green (4) jalan2 (17) KaRtUn (8) KeRjA (7) kOlEkSi (12) LAngKAWI (6) LiRiK (15) mAkAn (39) makanan (12) mancing (2) mEnu (2) mErEpEk (26) MiMpi (5) MoViE (1) MY LOVE (21) NaiLa (5) NeGeRi (1) pOkOk (2) POU (1) rumahsewa (1) sErAm (5) susunAtur (1) tEmAN (23) teratak kami (1) tUdUnG (2) tUmBuHaN (8) tuPPerWaRE (3) tUxEdO (5) viDeO (13) wArKaH (3) wordless wednesday (5)

Saturday, February 23, 2013

BERANGAN lagi sambil tunggu HUSBAND CANTIKKAN PAGAR........ngee

Tak sudah sudah..........bak kata adik kami tak menyabar........erkk

Assalamualaikum dan salam sejahtera............

Kami baru settle kemas rumah........sekarang tengah bersenang lenang lah sambil goyang goyang kaki hirup air teh yang dah sejuk........nyaman

Husband tengah berusaha cantikkan pagar kami.........pagar idaman belum boleh jadi kenyataan........perlu menabung dulu agak agak dekat setahun baru boleh jadikan kenyataan......almaklumlah garaj rumah nih problem sikit.......ikut hati kami nak je robohkan pastu buat garaj idaman........tapi ada member bagitau.......MBSA tak bagi robohkan garaj yang asal.........so ayah kami cadangkan buat pelan elok elok lepastuh submit kat MBSA........itu cara yang betul.......tapi ambil masa kan.......jadi simpan dulu impian garaj idaman dan pagar idaman........guna aja pagar yang sekarang nih

Masalahnya pagar yang sekarang warnanya hijau gelap sebab grill yang ada semua warna macam tuh.......kalau bukan disebabkan owner lama tak ambil grill tingkap ruang tamu dan bilik tidur kami mesti kami tak kan bazirkan duit buat grill baru........grrr.........yang kami pun gedik nak grill patern baru yang melintang lintang besinya kaler putih tuh tak pasal pasal grill pintu pun kena tukar......tak kan grill warna putih pagar nak kaler hijau kan.......of kos la kena warna putih baru cantikkkkkkk.........ngeee

Lagi sengih husband dengan perangai meroyan bini dia nih.......sorry abang.......ayang buat semua nih untuk sedap mata abang memandang dan menampakkan hasil titik peluh abang kerja berpuluh tahun......

Hari nih kami nak meroyan cari lampu untuk pagar pulak........ala yang letak kat atas batu pagar tuh........sebelum pindah emmm sebelum dapat kunci lah senang cerita kami ada jalan jalan dekat summit usj........biasa kami tengok wayang dekat situ sebab murah........sementara tunggu masa tayangan kami pun merayau dalam bangunan tuh.........kami ada berkenan dengan design lampu tuh........salesgirl tuh pun pung pang pung pang cerita dengan kami.........yup kami memang minat tapi husband tak bagi beli lagi........ntah ada ke tidak lagi lampu tuh sekarang.........

Bila tengok pokok cili semakin subur selepas dilanda penyakit...........geram nak tengok kawasan rumah dipenuhi pokok pokok bunga........ahhhhhhh..........nak cari bunga jugakkkkkkkk..........ok dah start meroyan sambil tangkap gambar curi husband mengecat pagar

END

No comments: