aBaNg FZ (1) aBaNg gEn2 (3) aBaNg yAmAhA (6) aCaRa (17) aGaMa (7) aKtiViTi (69) anakBUAH (5) aRtIs (5) bEbAs (9) berangan (4) birtHdAy (5) bISNeS (2) bUdAk2 (5) cEmmAh (71) contest (9) dAPUr (4) eMoSi (68) fAiQ (13) fAMiLy (26) fArIsHa (6) fArOuQ (23) GeDiK2 QuIz (6) GiVeAwAy. (7) haiwantomeii (5) harta benda (1) hartabenda (1) hijau (3) homesweethome (35) husband (21) i love green (4) jalan2 (17) KaRtUn (8) KeRjA (7) kOlEkSi (12) LAngKAWI (6) LiRiK (15) mAkAn (39) makanan (12) mancing (2) mEnu (2) mErEpEk (26) MiMpi (5) MoViE (1) MY LOVE (21) NaiLa (5) NeGeRi (1) pOkOk (2) POU (1) rumahsewa (1) sErAm (5) susunAtur (1) tEmAN (23) teratak kami (1) tUdUnG (2) tUmBuHaN (8) tuPPerWaRE (3) tUxEdO (5) viDeO (13) wArKaH (3) wordless wednesday (5)

Friday, February 22, 2013

JOM lepak lepak lepak lepak......

Lepak kat mana tuh.......mana lagi kalau bukan kat rumah........
Assalamualaikum dan hai hai.....

Minggu nih minggu kami boros memborong perabot.......adeh.......bernafsu sungguh bila tengok set katil set sofa yang cantik cantik......actually set katil dah beli since jualan akhir tahun.....kami ingat lagi tarikhnya.......31122012......penutup tahun tuh


Tapi kami bayar ansuran.........kira 3 bulan la......tapi jadi 2 bulan lebih sebab kedai tuh dah tak sabar sabar nak duit kot......hahaha......lari sudah strategi kewangan kami......jadi barang pun dah siap pasang kat rumah dah rasmi pun semalam......baju jek belum habis kemas lagi.......

Semalam set katil hari nih set sofa pulak......adeh......sengih aje husband tengok bini dia buat perangai meroyan beli perabot.....kopak sudah......

Set sofa nih sebenarnya umi yang berkenan......dia yang beria ia sangat nak anak dia nih beli......dia siap bagi cadangan lagi beli yang nih lepas tuh tambah yang nih lepas tuh bla bla  bla bla bla dan bla......

Kami pun bincang dengan husband macam macam mane bla bla bla bla bla bla dan bla.........dia pun suruh beli.......bila kami pergi kedai tokei tuh kata takde stok pastu kena tunggu until friday..........NAH inilah hari yang dinanti nantikan.........

Sorry terover sikit......emmmm kami takde niat pun nak tunjuk tunjuk cuma kami suka suka je nak kongsi kongsi......



Meh lah jemput duduk.........actually set garden nih nak taruk luar tapi bila tengok keadaan luar rumah tak sesuai jadi kami letak dulu kat dalam......kami  belum start deko deko lagi cuma letak letak je dulu.....set nih beli sekali dengan set katil......



Kerusi untuk ruang tamu kami beli kerusi cleopatra 2 unit......corak sama tapi tokei tuh salah bagi kusyen pulak tak sama......jadi kena tunggu satu minggu lagi untuk tukar kusyen tapi kami pakai je dulu kusyen yang salah nih.......bersama dengan kerusi ala ala puteri raja nih kami beli meja kopi yang kaler seakan akan kabinet tivi......masa order pikir eh macam tak ngam je.....tapi bila dah letak kat rumah nih ok je........lantak la kat situ

Nanti kalau dah deko deko kami tayang lagi kat sini nak buat kenangan.........END

No comments: