aBaNg FZ (1) aBaNg gEn2 (3) aBaNg yAmAhA (6) aCaRa (17) aGaMa (7) aKtiViTi (69) anakBUAH (5) aRtIs (5) bEbAs (9) berangan (4) birtHdAy (5) bISNeS (2) bUdAk2 (5) cEmmAh (72) contest (9) dAPUr (4) eMoSi (68) fAiQ (13) fAMiLy (26) fArIsHa (6) fArOuQ (23) GeDiK2 QuIz (6) GiVeAwAy. (7) haiwantomeii (5) harta benda (1) hartabenda (1) hijau (3) homesweethome (35) husband (21) i love green (4) jalan2 (17) KaRtUn (8) KeRjA (7) kOlEkSi (12) LAngKAWI (6) LiRiK (15) mAkAn (39) makanan (12) mancing (2) mEnu (2) mErEpEk (26) MiMpi (5) MoViE (1) MY LOVE (21) NaiLa (5) NeGeRi (1) pOkOk (2) POU (1) rumahsewa (1) sErAm (5) susunAtur (1) tEmAN (23) teratak kami (1) tUdUnG (2) tUmBuHaN (8) tuPPerWaRE (3) tUxEdO (5) viDeO (13) wArKaH (3) wordless wednesday (5)

Tuesday, February 12, 2013

Selamat tahun baru cina.....eh?

Tetiba kan tajuk macam tuh......takpe takpe walaupun tak berapa penting sebab kami tak rayakan pun......kami tolong memeriahkan suasana lebuhraya je........ngeh ngeh ngeh

Assalamualaikum dan salam magrib.......banyak celoteh baru heboh bagi salam kan.........teheee

Oh...kami baru balik jenjalan tadi.....kami jalan jalan dekat kawasan sini sini jek.....ambil angin petang....besok kan kami nak masuk wad dah.....husband bawak kami pusing pusing kawasan perumahan.......masuk simpang perumahan tuh pusing pusing dalam taman tuh lepas tuh tah mana mana tah jalan nak keluarnya.......apeketamandaaaa

Akhirnya kami berjaya keluar dari taman pelik tuh tapi tetiba tak tahu kat mana......jalannya besooo sangat asing bagi kami.......tetiba mata mata kami nampak PASARAYA BORONG NSK.........besoooooo.....eh kena singgah nih bang.........apalagi terus kona masuk parking lah lupa terus tempat asing nih......

Kami buat perbandingan lah yer......kami suka GIANT sebab barangnya tersusun dan pergi mana mana giant pun kami boleh tau dorang susun atur barang tuh kat mana.......tapi harga mahal kan......kata aja peneraju harga rendah.......TESCO dan CAREFOUR kurang ok.......ECONSAVE murah tapi macam tak senonoh sikit maksudnya dari segi kebersihan kurang......NSK baru first time masuk tapi bila tengok bahagian lauk terasa agak kagum......sekarang kami tau dah nak beli lauk pauk kat mana.......semua segar bugar.......apa yang kurang cepat ditopupnya.........ikan yu pun dorang jual wo........apa yang best tuh ramai pekerja melayu yang siang siang ayam ikan semua tuh....rasa macam yakin sikit.......harga taraf econsave.......pembeli pun ramai sebangsa kita

Tadi tak sempat ambil gambar sebab asik melopong aje sepanjang beberapa minit duk kat kawasan lauk pauk tuh....hehe.....lain kali ok

Cerita lain pulak la......Korang cuti jalan jalan mane......kami balik kampung mertua kat rembau......boring sikit sebab aktiviti kurang.......konon konon nak singgah nilai beli langsir yang tak cukup tuh tapi tak disinggahnya pulak jadi punah la harapan.......husband bawak family dia jejalan melaka.....tapi tak seronok sangat asik habis masa kat kedai makan jek....memang family suka makan pun.....hehe......sempat singgah satu muzium jek......muzium kapal selam.....gambar sila scroll bawah yer

Lepas tuh lepak kat bandar hilir tengok gelagat manusia.......memula nak naik MELAKA RIVER CRUISE waktu malam.....katanya cantik lampunya......tapi tak jadi sebab heboh giler dengan ikan bakar.......ikut je la......lepas solat magrib kami semua menjamu selera dekat PERKAMPUNGAN IKAN BAKAR TERAPUNG UMBAI......gambar kat bawah sila scroll yer......

Tuh je kot nak cerita........sok dan lusa doakan kami yer.....

END

No comments: