aBaNg FZ (1) aBaNg gEn2 (3) aBaNg yAmAhA (6) aCaRa (17) aGaMa (7) aKtiViTi (69) anakBUAH (5) aRtIs (5) bEbAs (9) berangan (4) birtHdAy (5) bISNeS (2) bUdAk2 (5) cEmmAh (72) contest (9) dAPUr (4) eMoSi (68) fAiQ (13) fAMiLy (26) fArIsHa (6) fArOuQ (23) GeDiK2 QuIz (6) GiVeAwAy. (7) haiwantomeii (5) harta benda (1) hartabenda (1) hijau (3) homesweethome (35) husband (21) i love green (4) jalan2 (17) KaRtUn (8) KeRjA (7) kOlEkSi (12) LAngKAWI (6) LiRiK (15) mAkAn (39) makanan (12) mancing (2) mEnu (2) mErEpEk (26) MiMpi (5) MoViE (1) MY LOVE (21) NaiLa (5) NeGeRi (1) pOkOk (2) POU (1) rumahsewa (1) sErAm (5) susunAtur (1) tEmAN (23) teratak kami (1) tUdUnG (2) tUmBuHaN (8) tuPPerWaRE (3) tUxEdO (5) viDeO (13) wArKaH (3) wordless wednesday (5)

Tuesday, March 26, 2013

AMARAH.........huhhh

Assalamualaikum dan selamat malam.....

Amarah yang terpendam......ceyyyy wahhhh.......macam tajuk cerekarama pulak......haruslah kan......apa benda la yang sampai amarah yang terpendam tuh....

Macam nih ceritanya......kisah nih kira sambungan kisah cool down aritu la.........yup masih benda yang sama masih orang yang sama.....

Jumaat lepas bos kami marah kami......sob sob sob.....dia marah sebab kami tak buat apa yang dia mintak......bukan kami tak mau buat tapi kami tak mau lah buat semua tuh sensorang......bukan kami sorang yang sepatutnya bertanggungjawab untuk handel benda tuh...

Yang bestnya bos kami marah lembut je.....tapi kami tetap terasa dia marahkan kami.......stop pasal kena marah......so kami pun buat jugak kerja yang kami cuba elak tuh......tapi kali nih kena buat dengan mamat exec tuh.....

Kami kan kerja bahagian kualiti....haruslah tau tentang rejection.......so bos kami mintak kami kumpulkan data untuk rejection kemudian jadikan dalam bentuk graf supaya senang dia nak present nanti......

Dah siap segala menatang graf tuh dia mintak kami buat keterangan sikit.......padahal kami dah explain depan dia.......dia komen pung pang pung pang.....kami pun pergi mengadap assistant manager production.......kami pung pang pung pang dengan assistant manager tuh.....habis sesi pung pang pung pang sambil selit selit sikit kutuk mengutuk mamat exec tuh kami pun pergi jumpa bos kami balik......

Lepas dengar jawapan kepada komen beliau.....dia pun mintak kami buat ayat jugak....kami pun cakap nanti mamat exec tuh masukkan ayat dalam slide.....beliau setuju.....kejadian nih pukul 10 pagi ye kawan kawan....

Kami pun sibuk dengan touchup2 bilik bagi meletop......5s kan.....esok audit baru hegeh hegeh nak tampal itu ini......untuk pengetahuan mamat exec tuh dilantik sebagai leader untuk 5s department kami.......tapi kerja apa ntah dia buat untuk 5s tuh.......yang heboh print itu ini kami dengan budak budak qc yang lain.....

Pukul 445 bos kami panggil nak jumpa kami......kami pun kalut naik atas jumpa beliau......dia mintak kami explain lagi graf yang kami dah explain pagi tadi lepas tuh mintak buat ayat jugak......email pun takpe katanya......kami tanya mamat exec tuh tak bagi lagi ke......dia kata takde pun.....

Kami pun turun bilik kami......kami pun sibuk taip taip depan pc buat ayat.....pastu kami pergi jumpa mamat exec tuh kami kata bos bising bising tanya slidenya mana....dan dan dia terus buat........pagi tadi sampailah ke petang monitor pc dia asik gambar slide tuh jek.......tapi apa benda ntah yang dia duk buat......yang kami taip taip tuh kami dah selamat bagi ke bos kami.....mestilah selamatkan diri sendiri jugak kan......bahagian dia lantak dia la.....

Kami nih abis segala tanda carta organisasi gambar zone update rejection bagai......last last kami jugak hantar email ke bos kami tentang graf graf yang kami buat.....senang cerita dari A sampailah W kami buat.....bos kami X ke Z.....dia langsung tak membantu.......woahhhhhh

Yang dia tau ke hulu ke hilir jek......pastu tolong zone lain buat carta organisasi......ngokngek.....menderita kami kerja macam nih.......END

No comments: