aBaNg FZ (1) aBaNg gEn2 (3) aBaNg yAmAhA (6) aCaRa (17) aGaMa (7) aKtiViTi (69) anakBUAH (5) aRtIs (5) bEbAs (9) berangan (4) birtHdAy (5) bISNeS (2) bUdAk2 (5) cEmmAh (72) contest (9) dAPUr (4) eMoSi (68) fAiQ (13) fAMiLy (26) fArIsHa (6) fArOuQ (23) GeDiK2 QuIz (6) GiVeAwAy. (7) haiwantomeii (5) harta benda (1) hartabenda (1) hijau (3) homesweethome (35) husband (21) i love green (4) jalan2 (17) KaRtUn (8) KeRjA (7) kOlEkSi (12) LAngKAWI (6) LiRiK (15) mAkAn (39) makanan (12) mancing (2) mEnu (2) mErEpEk (26) MiMpi (5) MoViE (1) MY LOVE (21) NaiLa (5) NeGeRi (1) pOkOk (2) POU (1) rumahsewa (1) sErAm (5) susunAtur (1) tEmAN (23) teratak kami (1) tUdUnG (2) tUmBuHaN (8) tuPPerWaRE (3) tUxEdO (5) viDeO (13) wArKaH (3) wordless wednesday (5)

Monday, April 8, 2013

nak BERCUTI lah.....

Waktu kejadian : Hujung bulan

Assalamualaikum......hari nih mood kerja kami ke laut......bosanlah geng kerja tak datang.....sorang cuti kawen sorang lagi MC.....so bosan OK

Buat masa nih tempat kerja kami, memang kurang kerja....pengeluaran memang dah terhenti dari bulan Febuari.....ada masalah sikit sebab supplier bagi barang tak berkualiti.....so, lepas pilihanraya nanti tempat kerja nih akan mula sibuk kembali dan akan menjadi punca kami tak update blog......huh

--> xde yang kisah pun ngko xupdate belog cemmah oiii!!!!

berbalik pada tajuk, kami akan bercuti pada hujung bulan nih bersama tersayang kami my husband lorr.....destinasi pilihan kami ialah langkawi......wehuuu.....seingat kami last kami pergi pulau langkawi masa umur kami 4 tahun, itu pun ikut ayah pergi kursus......kami memang tak ingat pun, tengok gambar baru tau....heh!!!



kalau ikut rancangan masa perawalan tahun 2013.....kami dan husband nak pergi langkawi masa cuti raya cina....tapi tak jadi, kami kena operate kan......cuti cuti jalan jalan kami pada tahun nih asik tergendala jek....nyampess!!!!!

so, dalam kepala hotak kami nih dah pikir macam macam....cari jugak pakej yang dari KL nih.....kami pun dah berkira kira jumlah yang perlu dilaburkan untuk ke langkawi.....naik kereta memang tak berbaloi untuk 2pax....baik naik flight....TING plan A!!!!

Jumaat lepas kami tengok airasia harga memang lebih kurang kos naik kereta, tapi masa memang pulak tak  kena.......perjalanan memang sekejap, tapi masa naik dan turunnya tak OK untuk kami......so, kami pun pandang sepi je laman web airasia tuh.......semalam kami bukak harga yang murah tuh takde dah......nak nangis!!!!

so plan B, naik kereta.....nangis kuat kuat......tapi adik kami suggest kami plan C, naik bas lagi molek....since kawin nih kami pernah naik bas dengan husband pun masa pergi umrah tahun lepas.....dekat malaysia nih belum pernah.......harga tiket pun murah RM50 per person untuk sehala......so kami perlu keluarkan RM200 untuk perjalanan KL kuala perlis dan kuala perlis KL......

Kami ada jumpa pakej RM290 per person yang merangkumi tiket feri, penginapan, kereta sewa dan yang paling awesome tiket tiket untuk ke beberapa tempat menarik di langkawi.....awesome x???tapi kenapa orang pakej nih belum respon.....benci!!!

so, kira total RM290 x 2 = RM580 + RM200 =RM780.......ok x?nih belum final lagi.....kami nak teruskan pencarian pakej murah ke langkawi......ok END
                 
     

No comments: