aBaNg FZ (1) aBaNg gEn2 (3) aBaNg yAmAhA (6) aCaRa (17) aGaMa (7) aKtiViTi (69) anakBUAH (5) aRtIs (5) bEbAs (9) berangan (4) birtHdAy (5) bISNeS (2) bUdAk2 (5) cEmmAh (72) contest (9) dAPUr (4) eMoSi (68) fAiQ (13) fAMiLy (26) fArIsHa (6) fArOuQ (23) GeDiK2 QuIz (6) GiVeAwAy. (7) haiwantomeii (5) harta benda (1) hartabenda (1) hijau (3) homesweethome (35) husband (21) i love green (4) jalan2 (17) KaRtUn (8) KeRjA (7) kOlEkSi (12) LAngKAWI (6) LiRiK (15) mAkAn (39) makanan (12) mancing (2) mEnu (2) mErEpEk (26) MiMpi (5) MoViE (1) MY LOVE (21) NaiLa (5) NeGeRi (1) pOkOk (2) POU (1) rumahsewa (1) sErAm (5) susunAtur (1) tEmAN (23) teratak kami (1) tUdUnG (2) tUmBuHaN (8) tuPPerWaRE (3) tUxEdO (5) viDeO (13) wArKaH (3) wordless wednesday (5)

Monday, April 8, 2013

satu MINGGU satu POKOK......

penuhlah rumah kami dengan pokok nanti......manalah nak letak bila nak perbesarkan garaj tuh.....adeh

Assalamualaikum dan selamat pagi.....

tengok perangai kami yang baru nih......asyik nak mengumpul pokok je......setiap minggu harus ada satu pokok baru dekat rumah kami......wow.....berbakti pada tanah la tuh pun salahke......

rumah kami tuh xde tanah pun.....semua dah jadi simen......jadi semua pokok kami ada dalam pasulah.....minggu sebelum minggu lepas maknanya dua minggu lepaslah kan.....kami beli pokok daun limau purut......senang nak masak tomyam......lecehlah kalau nak beli daun tuh kat pasar......jualnya banyak kami pulak pakai dua tiga helai je setiap kali masak......so tak berbaloi.....maka seeloknya tanam......lagipun pokok nih bukannya kena jaga sangat......sekarang pun pokok nih maintain kiut dalam pasu tuh.....

[pokok limau purut kami]

minggu lepas pulak, kami tak beli pokok hidup......kami beli pokok untuk dalam rumah.....hehiuuu.......kebetulan pergi kaison.....kedai tuh kan macam pesta bunga.....rambang segala mata mata yang menyinggah kat situ........

[sepasu ros merah]

actually kami nak beli pokok bunga hidup tapi husband cakap minggu nih tak payah.....so, ok.........cukuplah ada pokok bunga untuk meja kopi kami.......hehehe

END

2 comments:

fina said...

request dr ak nie..pokok stoberi ko tanam r..mane tau leh tumbuh..hehe..

.:cEmmAh:. said...

takmau ah...kompom tak hidup punya