aBaNg FZ (1) aBaNg gEn2 (3) aBaNg yAmAhA (6) aCaRa (17) aGaMa (7) aKtiViTi (69) anakBUAH (5) aRtIs (5) bEbAs (9) berangan (4) birtHdAy (5) bISNeS (2) bUdAk2 (5) cEmmAh (72) contest (9) dAPUr (4) eMoSi (68) fAiQ (13) fAMiLy (26) fArIsHa (6) fArOuQ (23) GeDiK2 QuIz (6) GiVeAwAy. (7) haiwantomeii (5) harta benda (1) hartabenda (1) hijau (3) homesweethome (35) husband (21) i love green (4) jalan2 (17) KaRtUn (8) KeRjA (7) kOlEkSi (12) LAngKAWI (6) LiRiK (15) mAkAn (39) makanan (12) mancing (2) mEnu (2) mErEpEk (26) MiMpi (5) MoViE (1) MY LOVE (21) NaiLa (5) NeGeRi (1) pOkOk (2) POU (1) rumahsewa (1) sErAm (5) susunAtur (1) tEmAN (23) teratak kami (1) tUdUnG (2) tUmBuHaN (8) tuPPerWaRE (3) tUxEdO (5) viDeO (13) wArKaH (3) wordless wednesday (5)

Monday, April 22, 2013

SERONOKNYA bercucuk tanam kalau.....

Kalau pokok yang ditanam tu tumbuh sihat sugar bugar bunga mekar megah....ha ambik ko

Assalamualaikum dan salam satu malaysia...politik sangat tau

Hari tuh last kami update pasal idea nak berkebun...hmm nak cerita nih..belum siap lagi idea tuh...actually dah separuh jalan..tinggal nak masukkan pokok kat dalam bekas je..masalahnya pokoknya ngak ada dong...

Pagi sabtu kami berkobar kobar nak merealisasikan idea kami tuh...husband keluar je pergi belaja motor tuh kami heboh dah dengan botol botol plastik tuh...

Tebuk dah..sangkut besi dah jugak...masuk tanah pun dah jugak...yang tinggal pokok aje belum selamat masuk tanah..

Mana pokoknya...ha, baru tadi heboh pergi cari..kami nak daun sup..daun bawang..daun kesum dan daun kucai..yang jumpa tadi daun sup dan daun kucai..daun sup ok lah ada akar..daun kucai mana ada akar..kami hilang akal dah..tapi beli jugak..hehe

Kami kol my umi..umi kata kucai tak boleh main letak daun..kena ada bijinya..huh..ada biji tuh baru bole hidup pokoknya...laaaa

So pokok yang kami bole tanam..daun sup dan pokok bawang saje..dua pokok lagi tunggu dari kampung la..

No comments: