aBaNg FZ (1) aBaNg gEn2 (3) aBaNg yAmAhA (6) aCaRa (17) aGaMa (7) aKtiViTi (69) anakBUAH (5) aRtIs (5) bEbAs (9) berangan (4) birtHdAy (5) bISNeS (2) bUdAk2 (5) cEmmAh (71) contest (9) dAPUr (4) eMoSi (68) fAiQ (13) fAMiLy (26) fArIsHa (6) fArOuQ (23) GeDiK2 QuIz (6) GiVeAwAy. (7) haiwantomeii (5) harta benda (1) hartabenda (1) hijau (3) homesweethome (35) husband (21) i love green (4) jalan2 (17) KaRtUn (8) KeRjA (7) kOlEkSi (12) LAngKAWI (6) LiRiK (15) mAkAn (39) makanan (12) mancing (2) mEnu (2) mErEpEk (26) MiMpi (5) MoViE (1) MY LOVE (21) NaiLa (5) NeGeRi (1) pOkOk (2) POU (1) rumahsewa (1) sErAm (5) susunAtur (1) tEmAN (23) teratak kami (1) tUdUnG (2) tUmBuHaN (8) tuPPerWaRE (3) tUxEdO (5) viDeO (13) wArKaH (3) wordless wednesday (5)

Friday, May 3, 2013

CEKODOK PISANG...yes yes menjadi!!!!

Assalamualaikum dan salam magrib di hari jumaat yang mulia....

Ha....ngko baru first time buat cekodok  dah heboh nak bagitau semua orang..heiii malu la wehh...

Lantaklah orang nak kata apa pun...selama nih memang kami takut nak masak pun..bila dah kawen nih baru berjinak jinak dengan dunia masak memasak...padahal kawan kawan kami umur 12 dah pandai masak...kami pandai tolong mak kacau gulai jer...hehe

Cerita lama sila tutup..cerita baru silalah buka...balik kerja tadi kami tengok pisang seikat umi kami kasi dah lebam lebam..kami pun carilah resepi cekodok pisang paling simple kat pak google nih...

Hasilnya..kami tak ikut pun resepi orang tuh..haha..kami main bantai buat jek..nasib menjadi..

Petang petang makan cekodok pisang dengan kopi panas memang terangkatlah...alhamdulilah

No comments: