aBaNg FZ (1) aBaNg gEn2 (3) aBaNg yAmAhA (6) aCaRa (17) aGaMa (7) aKtiViTi (69) anakBUAH (5) aRtIs (5) bEbAs (9) berangan (4) birtHdAy (5) bISNeS (2) bUdAk2 (5) cEmmAh (72) contest (9) dAPUr (4) eMoSi (68) fAiQ (13) fAMiLy (26) fArIsHa (6) fArOuQ (23) GeDiK2 QuIz (6) GiVeAwAy. (7) haiwantomeii (5) harta benda (1) hartabenda (1) hijau (3) homesweethome (35) husband (21) i love green (4) jalan2 (17) KaRtUn (8) KeRjA (7) kOlEkSi (12) LAngKAWI (6) LiRiK (15) mAkAn (39) makanan (12) mancing (2) mEnu (2) mErEpEk (26) MiMpi (5) MoViE (1) MY LOVE (21) NaiLa (5) NeGeRi (1) pOkOk (2) POU (1) rumahsewa (1) sErAm (5) susunAtur (1) tEmAN (23) teratak kami (1) tUdUnG (2) tUmBuHaN (8) tuPPerWaRE (3) tUxEdO (5) viDeO (13) wArKaH (3) wordless wednesday (5)

Tuesday, May 14, 2013

LANGKAWI : tempat penginapan & kereta sewa

Assalamualaikum dan selamat pagi....

Hari nih kami baru berkesempatan nak cerita story mory kisah LANGKAWI kami nih....OK, kami pecah-pecahkanlah cerita langkawi nih sebab kalau cerita sekali gus macam tak syok jek......

So, tajuk pertama...tempat penginapan dan kereta sewa kami....

[rumah comel...kereta pun comel]

kami amik pakej RM300 untuk chalet dan kereta sewa, deposit RM50....chalet tuh ok lah untuk 2 orang...ada katil queen size, tv 14 inch, ada tempat lepak dekat beranda....dan toilet yang beeeesaaaar walaupun takde bathtub apatah lagi jakuzi....bagi kami itu dah memadai sebab kami nak mandi dan tidur je kat chalet tuh....takde istilah rehat pun....kalau nak rehat, baik duk kat rumah jek....

[sebelah tuh rumah untuk family]

 [dah rotate pun nak senget lagi...mencik!!..sorry bersepah..masa nih nak balik dah]

 [maafkan kami!!]

[suka rumah kalau ada tingkap macam nih]

 [lagi sekali maaf!!]


lampu-lampu nih kami berkenan


[menyampah dah dengan gambar senget benget nih]

toliet


 [fedup dengan gambar-gambar nih....maafkan saya]

chalet :  check in 28/4/2013 jam 11.00 am
            check out 30/4/2013 jam 12.00nn..




kereta pulak.....sepatutnya kami dapat viva manual....tapi last minit ada customer tuh nak viva kami tuh pulak....diorang sepatutnya kereta kia picanto auto.....so, kami tukar jer la...orang tuh amik kunci dah pun.....dan tak menyesal pun kami tukar kia picanto....best wohh kereta tuh...macam naik gen2!!!

 [stereng yang comel]

 [gear pun comel]

 [tempat letak air, boleh letak 2...gen2 takboleh!!!]

 [habuk banyak!!! boleh lukis bentuk LOVE]

[parking depan chalet]
sepatutnya kami kena check out sekali dengan kereta...kalau kereta lambat pulangkan kena bayar lebih lah...so, kami tambah lagi 5jam, kiranya kami nak habiskan deposit RM50.....1 jam diorang cas rm10.......tapi masa pulangkan kunci, diorang bagi balance RM20.....bolehlah makan-makan sebelum naik feri...wehuu

Total perabis dekat chalet & kereta sewa = RM330

END

No comments: