aBaNg FZ (1) aBaNg gEn2 (3) aBaNg yAmAhA (6) aCaRa (17) aGaMa (7) aKtiViTi (69) anakBUAH (5) aRtIs (5) bEbAs (9) berangan (4) birtHdAy (5) bISNeS (2) bUdAk2 (5) cEmmAh (72) contest (9) dAPUr (4) eMoSi (68) fAiQ (13) fAMiLy (26) fArIsHa (6) fArOuQ (23) GeDiK2 QuIz (6) GiVeAwAy. (7) haiwantomeii (5) harta benda (1) hartabenda (1) hijau (3) homesweethome (35) husband (21) i love green (4) jalan2 (17) KaRtUn (8) KeRjA (7) kOlEkSi (12) LAngKAWI (6) LiRiK (15) mAkAn (39) makanan (12) mancing (2) mEnu (2) mErEpEk (26) MiMpi (5) MoViE (1) MY LOVE (21) NaiLa (5) NeGeRi (1) pOkOk (2) POU (1) rumahsewa (1) sErAm (5) susunAtur (1) tEmAN (23) teratak kami (1) tUdUnG (2) tUmBuHaN (8) tuPPerWaRE (3) tUxEdO (5) viDeO (13) wArKaH (3) wordless wednesday (5)

Thursday, June 6, 2013

LANGKAWI : hari pertama

Ha...ambik kau lama tak update sebab malas....padahal banyak jer cerita nak dihebohkan kat sini

OK la...sambung balik kisah langkawi kami tuh.....memandangkan bos kami kena ke china atas urusan kerja....hoorey!!!boleh mengulorr

Assalamualaikum dan selamat pagi....

Hari pertama kami sampai langkawi, tak banyak tempat pun kami pergi.....sampai langkawi pun dah pukul 11 pagi...check in dalam 11.30 pagi....lepas zohor tuh dah keluar balik....makan hoii lapar!!!

Menggunakan kia picanto tuh, kami berjaya sampai ke KOTA MAHSURI dan UNDERWATERWORLD

KOTA MAHSURI

Actually kat kota mahsuri nih ada makam mahsuri, ada rumah, ada perigi.....semua nih dibina bagi tujuan sejarah. so, apa-sapa yang nak tau kisah sejarah mahsuri nih...boleh la cari kat pak google ye....


masa nih mood malas ambil gambar...maka ini aja la.....oh, dalam kota mahsuri nih ada muzium yang menceritakan kisah kisah mahsuri...seronok jugaklah suasana dalam muzium tuh....tapi tak ambil gambar sebab mood ke laut....kehkeh

tiket masuk : rm 7 seorang

UNDERWATERWORLD

Next destination kami, tengok ikan dan binatang-binatang yang ada dalam tuh.....haa, husband kami suka tengok binatang-binatang nih....kalau hari cuti tuh jenuh jugak dengar dia nak pergi zoo kalau boleh semua zoo kat malaysia nih dia nak tengok....grrr

Best dekat sini sebab ada peguin...banyakkkkk pulak tuh


masa nih ada mood sikit sikit....jadi banyak sikit gambarnya....

tiket masuk : RM 28 seorang

habis jer jenjalan dekat underwaterworld nih.....kami singgah KFC jer.....bungkus bawak balik makan kat chalet......malam tidur awal, cas energy untuk hari kedua yooo......

End....

No comments: