aBaNg FZ (1) aBaNg gEn2 (3) aBaNg WaJa (1) aBaNg yAmAhA (6) aCaRa (17) aGaMa (7) aKtiViTi (70) anakBUAH (5) aRtIs (5) bEbAs (10) berangan (4) birtHdAy (5) bISNeS (8) bUdAk2 (5) cEmmAh (73) Clearance Sale (2) contest (9) dAPUr (4) eMoSi (67) fAiQ (13) fAMiLy (26) fArIsHa (6) fArOuQ (23) GeDiK2 QuIz (6) GiVeAwAy. (9) haiwantomeii (5) harta benda (1) hartabenda (1) hijau (3) homesweethome (35) husband (28) i love green (4) jalan2 (22) KaRtUn (8) KeRjA (7) kOlEkSi (12) LAngKAWI (6) Lipstik (3) LiRiK (15) mAkAn (44) makanan (17) mancing (2) mEnu (5) mErEpEk (26) MiMpi (5) MoViE (1) MY LOVE (21) NaiLa (5) NeGeRi (1) pOkOk (2) POU (1) Review (2) rumahsewa (1) sErAm (5) susunAtur (1) tEmAN (22) teratak kami (1) tUdUnG (2) tUmBuHaN (8) tuPPerWaRE (3) tUxEdO (5) USS (4) viDeO (13) wArKaH (3) wordless wednesday (5)

Thursday, July 4, 2013

DEKORASI : ruang belajar

Assalamualaikum

oh, kami nak kongsi cerita dekorasi harini....berkenaan ruang belajar di rumah kami...rumah kami nih ada 4 bilik dan 2 bilik air....bilik utama, haruslah bilik tidur tuan rumah, bilik kedua kami jadikan ruang solat.....bilik ketiga, bilik paling kecil iaitu bilik adik perempuan kami...dan bilik keempat bilik tetamu....

kami memang belum pernah pun kongsikan keadaan dalam bilik-bilik tuh....pernah jugak berhasrat tapi nanti-nantilah kan....

disebabkan ada giveaway dari belog http://susunatursioca.blogspot.com jadi, kami teringin nak ikut serta walaupun ada beberapa hari lagi tarikh penamatnya...walaupun tahu takkan terpilih pun....hahaha

ruang belajar nih dalam bilik adik perempuan kami...sebab dia student kan....nak study, nak buat assignment, nak main tenet ke....seharusnya ada satu ruang khas kan....


okey, gambar kat atas nih, gambar meja study beliau...tuh notebook beliau...belakang notebook tuh, rak buku...selalunya rak buku tuh orang tegakkan dan letak diatas lantai....dia buat kelainan...rak buku dibaringkan diatas meja....lepas tuh susun buku dalam rak tuh...atas rak tuh pulak, diletaknya hiasan....jom tengok kat bawah nih


haaaa, nih la hiasannya....lampu, tabung, bekas alat tulis, bunga pun ada tau jangan main-main.....belakang tuh pulak ada extension wire....susun molek-molek supaya tak begitu kelihatan ye....kat dinding pulak diletaknya white board dan notice board....jap ye kami kasi zoom


haaa...kami memang tak berapa pandai amik gambar....janji nampakkan...segala mak nenek nota ditampalnya dekat notice board tuh....tak cukup dengan board tuh, dinding pun ditampalnya kertas-kertas tuh......walaupun nampak macam serabut, tapi sebenarnya seronok mata memandang...


macam nih....kami yang tak belajar bahasa jepun pun boleh tau nombor dalam bahasa jepun tau....ichi, ni, san, shi, go, roku, shichi, hachi, kyu, ju.....

atas bahasa jepun nih, dibeli pulak para....nampak kaki para je ye...sebab isinya lagi besar dari para tuh...hehe....tak caya...meh tengok bawah



tak nampak kan?....kannn...tak kisahlah nampak ke tak janji boleh letak barang....fail-fail dan buku-buku disusun dalam setiap kotak mengikut subjek....

semua barang-barang nih beli dekat giant kebanyakkannya....rak buku, para, meja, fail dari giant... white board dan notice board dari daiso...

gambar keseluruhan ruang belajar.....tadaaaaaa


ok tak ok?


hehe...tuh je la nak kongsi.....End

4 comments:

Fizah said...

wah kemas dan kalerful...bunga dalam cawan kepsi tu sgt cun okeh..ala2 english style..pink cream..ahkak suke!! =)

Zuraida said...

Nice one... Comel-comel jugak

.:cEmmAh:. said...

Hehe...tq..bunga tuh cun kn?haha

.:cEmmAh:. said...

Tq..hehe