aBaNg FZ (1) aBaNg gEn2 (3) aBaNg yAmAhA (6) aCaRa (17) aGaMa (7) aKtiViTi (69) anakBUAH (5) aRtIs (5) bEbAs (9) berangan (4) birtHdAy (5) bISNeS (2) bUdAk2 (5) cEmmAh (72) contest (9) dAPUr (4) eMoSi (68) fAiQ (13) fAMiLy (26) fArIsHa (6) fArOuQ (23) GeDiK2 QuIz (6) GiVeAwAy. (7) haiwantomeii (5) harta benda (1) hartabenda (1) hijau (3) homesweethome (35) husband (21) i love green (4) jalan2 (17) KaRtUn (8) KeRjA (7) kOlEkSi (12) LAngKAWI (6) LiRiK (15) mAkAn (39) makanan (12) mancing (2) mEnu (2) mErEpEk (26) MiMpi (5) MoViE (1) MY LOVE (21) NaiLa (5) NeGeRi (1) pOkOk (2) POU (1) rumahsewa (1) sErAm (5) susunAtur (1) tEmAN (23) teratak kami (1) tUdUnG (2) tUmBuHaN (8) tuPPerWaRE (3) tUxEdO (5) viDeO (13) wArKaH (3) wordless wednesday (5)

Saturday, July 6, 2013

Bahahahahahaha.......gelak guling-guling

Hamboi, gelak tak hengat kau!!!!!!

Assalamualaikum...

Kami serabut nih....kena buat surat tunjuk sebab pulak....ngengada tau!!!!....so nak legakan kepala yang tengah serabut nih....kami pun carilah cerita lawak kat tenet nih....haaaaa

Pernah dengar tak "PERSATUAN SALAH CAKAP"....actually ini group dekat facebook....jom lah join...boleh gelak guling-guling sesama.........



Meh kami kongsi dekat sini antara lawak yang memang tahap mengalir air mata la....

LAWAK 1

Last wednesday
Situasi: me n kak su nak mkn kfc

Me: dik, snack plate 1...air pepsi k
Pastu...kak su nak mkn pe?
Kak su: akak nk yg ringan2 je lah...kenyang lg ni mkn pg td
Me: wedges nk?
Kak su: eee xnak lah ( sambil menggeleng laju)
Me: mashed potato pn sdap
Kak su: haa oke2.. ( pastu dia order) eh...mashed potato tu yg kentang letak cheese tu ye?
Me: bkn...yg tu ( sambil tunjuk kt gmbr)
Kak su: oooo yg puntang ketar tu kn?
Me: a'ah ( sambil dlm hati pnuh kekeliruan...bunyi mcm btul je, tp npe cm salah?)
Kak su: haa ok dik, puntang ketar 1...(kpd cashier)
Me: eh kak!!!hahahaha kentang putar lah!!!
Kak su: haa btul la puntang ketar! Ape ko ni?
Me n cashier kfc: KENTANG PUTAR LAH KAK!!!

Dan akhirnya aku xdpt mkn dgn tenang kerana xmampu utk berhenti ketawa...


LAWAK 2


situasi : tengah pening
masa kejadian : sabtu lepas
saksi : saye laa
pesalah : my best fren 
Aq Diyang Fatimah Hasni

saye : temah,pale aku sakit sgt ni..pe bnde tah yg aku salah makan..adoiii
temah : tadi mase ko masak ko ade letak motorola kan? haa..tu laa..ko tu dah xboleh makan bnda2 cmtu..
saye : hoi mah! motorola pekebendenye! ajinamoto la sengal!!

perkataan salah : motorola
yg betolnye : ajinamoto

hmm alahai..temah2...

LAWAK 3

Lokasi:dlm kfc
Suspek:aku sendiri
Saksi:customer sdg beratur dan sdg mkn.

Alkisahnya mcm ni.aku baru sampai ke langkawi lantas aku terus masuk kfc berhadapan dgn jetty feri langkawi.kfc kt situ kecik ja so klu kita ckp org len pun bole dgr.

Waiter:selamat dtg encik,encik nk bgkus atau mkn kt sini?
Aku:tima kasih,sy nk oder snack plate spicy 1.
Waiter:encik nk tmbh apa2 lg x?
Aku:ok cukup dh cma sy nk tukar air pepsi dgn MOUNTAIN BIKE.....

bahahahahahahah MOUNTAIN DEW laaaa

LAWAK 4

Situasi : Dalam kete - Aku drive ( Tetiba npk abg polis )
Pesalah : Member - dok sebelah
Saksi : aku ler..

Tengah syok2 borak.. tetiba..

Member : Alamak !! wei !! polis2!! aku x pakai sarong tangan... ( muka cuak gila..)
ala..cmna ni.. dia npk td.. aduuhh... ( muka lagi cuak..)
Aku : ( terkejot berok ) ????????? ... hah?? sarong tangan?? sejak bila lak nek 
kete x pakai sarong tangan polis tangkap??? aku xtau pon.. ( dok tahan
gelak... tgk muka ketaq) 
Member: eh.. bkn..tali pinggang ( seatbelt ).. !
Aku : gelak kaw kaw punya... wahahahahahahah.....xleh stop..
Member : tapi hensem r abg polis 2 td.... ( dan lagi usha hemsem ke x... padahal nk 
control malu... )...

Haahahahahaha.......

LAWAK 5

situasi : ank buah nk masuk toilet di malam hari. A
pesalah : diri sendiri. S
saksi : anak buah yg lain.

A : hadoi nk berak la...
S : hmm lampu bilik air mati. bw la traffic light ni.

pekataan salah : traffic light.
pkataan betul : torch light

LAWAK 6

situasi : waktu nak p lunch kat wong solo shah alam.tengah mencari parking ..
pesalah : aku
saksi : 
Ain Jamungi

Faiz :haa tu ada parking kosong.
Ain : *Drive nak masuk parking lot tu tapi ada kereta sebelah lot tu nak kluar plak. jalan crowded*
Faiz : hek eleh woii masuk la keluar!!!
Ain : haaa ? apaa ? masuk la keluar? *gelak2 sambil park kereta. 

naya kena bahan dalam keta smpai masa nk makan pun timbul balik issue ni

ayat salah : Masuk la keluar!
ayat betul :keluar la cepat!!


LAWAK 7

last untuk pagi ini.
lepak di malam hari sambil minum sambil sembang yang sentiasa salah cakap. masa untuk order

pelayan : minum
kawan1 : teh ais
kawan2 : teh o ais
kawan3 : teh o ais limau
kawan4 : teh o ais limau asam boi
pesalah : teh o ais limau asam boi suam...

LAWAK 8

situasi:cakap laju@salah cakap

pesalah: melarikan diri
pencakap salah:ajoe
mangsa:aku dan sahabat

suatu petang sedang melepak tiba2 ajoe dtg dalam keadaan cemas,tanpa salam dan pembuka kata ajoe bertanya kepada kami

ajoe: weh,korang ade nampak x budak lari dekat sini td..aku tgh mengejar dia ni,ada kes curi
kami: xnampak pun,dia naik ape,cemana agak2 budak nye
ajoe: naik moto,budak nye muka kerinting2,rambut penuh jerawat
kami: kahkahkah..xpernah nampak..

gambaran sebenar budak tu..rambut kerinting,muka penuh jerawat.

tiada lagi kejar mengejar,hanya ketawa bersama sampai meleleh air mata

LAWAK 9

pesalah: rummate aku
saksi: x laen x bukan aku laaa... huhu

alkisah,, masing2 tgah pulun study sbb nak exam esoknya...
tiba-tiba....

aku: ida, tolong tutup suis charger laptop aku...
rummate: (tutup suis tersebut)
aku: terima kasih ida...
rummate: WAALAIKUMSALAM~~ eh ape aku merepek ni... -.-
aku: ape?? waalaikumsalam?? hahahaha
rummate: otak ngah biol nak final exam... haihh

ayat salah: waalaikumsalam
ayat betul: sama-sama

LAWAK 10

Pesalah: mmber
saksi: aku

member br lpas order telur dadar kat waiter.
aku: sedap gak air kedondong ni. ko order air pe?
member: aku order telur susu.....eh?
aku: hahahahaha!!!

ayat salah: telur susu.
ayat betul: tembikai susu.

LAWAK 11

situasi: kat kubur menunggu jenazah sampai..
Suspek: cik awang
saksi kejadian: aku ,abg din(tukang gali), abg is..

Abg is tgh tgk abg din dgn pembantu buat bantal(tanah yg dikepal2 utk jenazah) 
cik awang: lambat betul jenazah sampai.. 
Aku: ondaway kot cik awang (sambil usha abg is tgh berdiri depan liang..
Cik awang: lambat betol JENAZAH bawak van (dgn muke penat menunggu)
abg is: huh!!! Jenazah bawak van??? Biar betol cik!!!
Aku: hahahahaha klu jenazah yg bawak! Mmg sampai lunyai lah kite menunggu cik.. Bhahahahah 
abg din: (dari dalam lahat) cik awang pg lah duduk kat pondok nun ckp pon dah merapu rapu...
Cik awang: ha ye lah aku balik je la.. 

Hahahahahhaha cik awang cik awang mmg terel klu bab lawak tak disangke2 nin...

Aku pon xtau ape yg cik awang cube sampaikan time tu..

LAWAK 12

sedang sibuk2 dlm ofis, aku, team aku dgn sorg senior engineer
aku: aku tak suka makan buah strawberry yg agak masam
kwn aku: i suka kalau letak gula sikit
senior: i suka jugak la, boleh la..tp kn, skrg i da suka mkn buah ape tu..buah kedongong, sedap!
aku: buah kedondong lah woi..buah kedongong (sambil gelak)


Bahahahahahahahahahahahaha.....lawak-lawak........gelak-gelak jugak, korang suka lawak no berapa?

ni semua koleksi lawak tahap air mata leleh punya....kami memang gelak sampai husband pun konpius.....nak baca lebih lawak-lawak macam kat atas nih....jom join group nih https://www.facebook.com/groups/persc/?hc_location=stream

bahahahahahahahhhh................End

No comments: