aBaNg FZ (1) aBaNg gEn2 (3) aBaNg yAmAhA (6) aCaRa (17) aGaMa (7) aKtiViTi (69) anakBUAH (5) aRtIs (5) bEbAs (9) berangan (4) birtHdAy (5) bISNeS (2) bUdAk2 (5) cEmmAh (71) contest (9) dAPUr (4) eMoSi (68) fAiQ (13) fAMiLy (26) fArIsHa (6) fArOuQ (23) GeDiK2 QuIz (6) GiVeAwAy. (7) haiwantomeii (5) harta benda (1) hartabenda (1) hijau (3) homesweethome (35) husband (21) i love green (4) jalan2 (17) KaRtUn (8) KeRjA (7) kOlEkSi (12) LAngKAWI (6) LiRiK (15) mAkAn (39) makanan (12) mancing (2) mEnu (2) mErEpEk (26) MiMpi (5) MoViE (1) MY LOVE (21) NaiLa (5) NeGeRi (1) pOkOk (2) POU (1) rumahsewa (1) sErAm (5) susunAtur (1) tEmAN (23) teratak kami (1) tUdUnG (2) tUmBuHaN (8) tuPPerWaRE (3) tUxEdO (5) viDeO (13) wArKaH (3) wordless wednesday (5)

Friday, August 30, 2013

DEKORASI: ruang tamu dah bertukar wajah

Assalamualaikum ♥

Kalau korangzz perasan dalam entri yang lepas, warna dinding ruang tamu rumah kami dah jadi kaler lain...

rumah pun nak raya jugak

Seminggu sebelum hari raya, kami berjaya mentransformasikan ruang tamu hijau kami kepada ruang tamu putih susu....yeay!!!

susunan perabot pun dah lain kalau korangzz perasan..

Daripada warna yang menyakitkan mata dan kepala, kami tukarkan kepada warna yang lebih bersifat lembut, suci dan bersih....

dari pintu masuk
dari tingkap

Haaa....kami memang suka hijau, tapi lebih kepada alatan berwarna hijau la...kalau dinding rumah nih, i tak berapa berkenan u....kalau kereta pun mata kami lebih terarah ke warna merah sebab nampak garang serta gagah disitu...auwwww...jangan risau abang yamahaku, kau tetap macho begitu pun berkulit hijau...

susunan asal yang dah diubah sebelum cat

Ok, kami dah jenuh buat permintaan kat husband...kami dah tak tahan mata menengok dinding kaler hijau nih...susah nak beli curtain, frame gambar dan apa2 jenis hiasan...kang salah pilih kaler, makin serabut minda kami...
tempat lepak husband
tempat lepak kami
kadang-kadang lepak sini makan kuih raya

Masa nak pilih kaler putih susu nih, kami memang ada terpikir, kami akan memerlukan lebih dari satu kali lapisan....tapi kami tetap nak jugak kaler cerah....wohhh hasil degilan kami tuh, akhirnya kami berjaya memengsankan diri sendiri pada malam harinya....huh dah la puasa kan time tuh, janji dengan along kami nak buka puasa rumah dia lagi petang tuh...

Tiga kali lapisan putih cream itu, baru warna hijau tuh tenggelam tak tenggelam sangat la!!!tapi kami suka walaupun penat giler..

Kami guna cat jenama SKK,
warna debutant kod 332...

Beri susunan baru untuk jam dan frame gambar...jam nih beli dekat kaison rm60.00..frame kayu kalimah ALLAH dan MUHAMMAD nih beli dekat nilai 3, rm 25.00...

End♥