aBaNg FZ (1) aBaNg gEn2 (3) aBaNg yAmAhA (6) aCaRa (17) aGaMa (7) aKtiViTi (69) anakBUAH (5) aRtIs (5) bEbAs (9) berangan (4) birtHdAy (5) bISNeS (2) bUdAk2 (5) cEmmAh (72) contest (9) dAPUr (4) eMoSi (68) fAiQ (13) fAMiLy (26) fArIsHa (6) fArOuQ (23) GeDiK2 QuIz (6) GiVeAwAy. (7) haiwantomeii (5) harta benda (1) hartabenda (1) hijau (3) homesweethome (35) husband (21) i love green (4) jalan2 (17) KaRtUn (8) KeRjA (7) kOlEkSi (12) LAngKAWI (6) LiRiK (15) mAkAn (39) makanan (12) mancing (2) mEnu (2) mErEpEk (26) MiMpi (5) MoViE (1) MY LOVE (21) NaiLa (5) NeGeRi (1) pOkOk (2) POU (1) rumahsewa (1) sErAm (5) susunAtur (1) tEmAN (23) teratak kami (1) tUdUnG (2) tUmBuHaN (8) tuPPerWaRE (3) tUxEdO (5) viDeO (13) wArKaH (3) wordless wednesday (5)

Saturday, August 24, 2013

Pernah main KUTU BARANG tak korang?

Assalamualaikum...

ha, di hari sabtu yang sepatutnya bercuti nih, kami kena kerja..HUH!!huh bukan maksud mengeluh ye...huh disitu saje buat-bua macam tak suka, padahal suka sebab dapat duit lebih..YEAY!!!*lega sikit nak bayor meja makan..hehe

kat tempat kerja kami nih, ada orang meniaga barang katalog...memula bisnes avon, lepas tuh bisnes cadar sekarang bisnes pinggan mangkuk periuk belanga bagai...haaaa

selasa lepas kami order 2 set cadar dari akak tu...1 set cadar queen size lengkap dengan selimut harga rm69.90 dapat percuma set single bed...ha, cecadar tuh untuk bilik tetamu dengan bilik adik kami tuh...sama kaler dan sama corak, size aje yang berbeza...

1 set cadar lagi untuk bilik kami....saje nak beli yang berkain tutup bawah...selama nih, kami beli yang fitted je...katil kami kan memang takde lubang kat bawah tuh, sebab tuh beli yang fitted...heee

selain tuh, kami beli rak bertingkat yang ada roda tuh...nak nyusun barang makanan atas rak tuh...karang meja makan sampai, boleh lah campak tepi meja putih yang selama nih barang makanan kami susun atasnya...luas sikit nak letak meja makan nanti....

eh!!kan nak cerita pasal kutu barang kan?okkkkk...kami main kutu barang dengan kakak-kakak tempat kerja nih...sorang rm20.00...hahaha murahkan?sebab harga barang rm120.00 je...padahal boleh sangat bayar sekali harung...

barang sukahati nak amik ape..janji harga dalam lingkungan ituu..nak lebih, tambah sendiri duit, nak kurang akan dapat balance la...ok tak kami main macam tuh??

ada kakak tuh amik pemanggang ajaib...ada tuh amik rice dispenser..ada tuh amik set pinggan mangkuk...kami pulak beli nih

classic fryer + stainer+ glass lid = 118.00..nanti dapat balance rm2.00...yehooo....

tak tahu lah kenapa kami berkenan sangat..senang kot nak goreng ayam, kentang, samosa, karipap...rebus telur pun senang...haih!!!

owh!!!kami dapat hujung bulan 9 nanti...^.^..

End

4 comments:

Suzana Fazlin aka Puan S said...

besh besh! :)

.:cEmmAh:. said...

Jom main kutu jugak..

SHAFIQ SICK said...

dia ade sistem online x? macam, sistem yg betul2. bukan just tanda atas kertas.. kena isi borang online , order barang online.

.:cEmmAh:. said...

xde pulak..just main suka2