aBaNg FZ (1) aBaNg gEn2 (3) aBaNg WaJa (1) aBaNg yAmAhA (6) aCaRa (17) aGaMa (7) aKtiViTi (70) anakBUAH (5) aRtIs (5) bEbAs (10) berangan (4) birtHdAy (5) bISNeS (8) bUdAk2 (5) cEmmAh (73) Clearance Sale (2) contest (9) dAPUr (4) eMoSi (67) fAiQ (13) fAMiLy (26) fArIsHa (6) fArOuQ (23) GeDiK2 QuIz (6) GiVeAwAy. (9) haiwantomeii (5) harta benda (1) hartabenda (1) hijau (3) homesweethome (35) husband (28) i love green (4) jalan2 (22) KaRtUn (8) KeRjA (7) kOlEkSi (12) LAngKAWI (6) Lipstik (3) LiRiK (15) mAkAn (44) makanan (17) mancing (2) mEnu (5) mErEpEk (26) MiMpi (5) MoViE (1) MY LOVE (21) NaiLa (5) NeGeRi (1) pOkOk (2) POU (1) Review (2) rumahsewa (1) sErAm (5) susunAtur (1) tEmAN (22) teratak kami (1) tUdUnG (2) tUmBuHaN (8) tuPPerWaRE (3) tUxEdO (5) USS (4) viDeO (13) wArKaH (3) wordless wednesday (5)

Monday, August 26, 2013

MENU : Cheesecake biskut

Assalamualaikum ♥

Akhirnya rasmi juga mixer kami...huahuahauhauhauhuaaaa..bajet gelak bangga

nampak batang mixer je..hehe

Bahan-bahan :

Cream cheese 250g, hup seng cream craker, susu pekat 1/2 tin, susu coklat dan nestum

Cara cara :

Pukul cream cheese sampai lunyai guna mixer..bila dah lunyai, masukkan susu pekat pastu pukul sampai sebati..

Buat satu lapisan adunan cream cheese dan susu pekat tadi dalam loyang..ambil satu keping biskut cream craker celupkan dalam susu coklat tadi lepas tuh susun dalam loyang..buat macam tuh sampai siap satu lapisan biskut..lapiskan adunan cheese atas susunan biskut tadi..lapisan tak perlu tebal sangat, nipis aje...then taburkan nestum..

dah siap seloyang..

Buat step tuh berterusan sampai adunan cheese tuh habis...untuk lapisan atas sekali, lapisan cheese tebal sikit then taburkan nestum pun banyak-banyak

Masukkan dalam peti ais selama semalaman..

resepi dari : cikepal

End ♥

4 comments:

Suzana Fazlin aka Puan S said...

sedapnya ciszkut! :)

fina said...

wah..cam best he..nie nk rase ciskek ko nie..hehe..

.:cEmmAh:. said...

Ye zana, memang best pun...try la

.:cEmmAh:. said...

Rasa la makcik fina hoii...hehe