aBaNg FZ (1) aBaNg gEn2 (3) aBaNg yAmAhA (6) aCaRa (17) aGaMa (7) aKtiViTi (69) anakBUAH (5) aRtIs (5) bEbAs (9) berangan (4) birtHdAy (5) bISNeS (2) bUdAk2 (5) cEmmAh (72) contest (9) dAPUr (4) eMoSi (68) fAiQ (13) fAMiLy (26) fArIsHa (6) fArOuQ (23) GeDiK2 QuIz (6) GiVeAwAy. (7) haiwantomeii (5) harta benda (1) hartabenda (1) hijau (3) homesweethome (35) husband (21) i love green (4) jalan2 (17) KaRtUn (8) KeRjA (7) kOlEkSi (12) LAngKAWI (6) LiRiK (15) mAkAn (39) makanan (12) mancing (2) mEnu (2) mErEpEk (26) MiMpi (5) MoViE (1) MY LOVE (21) NaiLa (5) NeGeRi (1) pOkOk (2) POU (1) rumahsewa (1) sErAm (5) susunAtur (1) tEmAN (23) teratak kami (1) tUdUnG (2) tUmBuHaN (8) tuPPerWaRE (3) tUxEdO (5) viDeO (13) wArKaH (3) wordless wednesday (5)

Wednesday, January 22, 2014

MELAKA : bayou lagoon park resort

Assalamualaikum..

Ingat x entri kami pasal nak pegi jalan-jalan?aloh, entri sebelum entri nih...huhu..sekarang mood kelaut nak update belog....malas sehhhhhh

Ok..kami beli voucher groupon kengkonon nak belanje husband jalan-jalan ler...tak jauh pun...pergi melaka jer...cuma kali nih berbeza dengan percutian kami dengan husband...selama nih, kalau bercuti sibuk nak pergi melawat kawasan bersejarahlah, nak pergi shopping lerr ~ nih kami (!_!)

Kami cakap dengan husband, kali nih bercuti duduk hotel je...sebab bayar mahal...acik kau mahal!!!!dah kata beli voucher tak kan mahal...haaaa tuh strategi biar husband reti duk diam...hehehhh

Bagi mengurangkan pujuk rayu husband yang kompem-kompem nak melawat kawasan tuh, kami cari hotel yang ada permainan...dia suka mandi kolam, jadi kami cari tempat yang ada kolam renang plus gelongsor air...

ada kolam renang

ada gelongsor air...wehuuuu


kat mana yang ada semua nih, dengan pakej tempat menginap yang murah?bayou lagoon kot....

eh...tak ready lagi, dah snap..

Dah banyak kali kami usha bayou lagoon nih, tapi takut-takut nak pergi...last-last kami tawakal je beli voucher nih...tak bagi tau husband mehhhhh, main beli je...pastu sibuk suruh husband ambil cuti...

pandangan bilik dari pintu balkoni..

pandangan bilik dari ruang pantry

haaa..pantry, gambar nih masa nak balik dah...itu yang bakul sampah penuh...cacat pemandangan

pandangan bilik dari arah tingkap bilik tidur..

nih tingkap antara bilik air dan katil...motif??sambil baring kat katil boleh tengok orang mandi kot

eh gambar katil lupa pulak nak masuk...~.~

Check in jam 3.00 petang..tapi kitorang sampai awal, dalam 1 lebih kot...terus check in sebab brader tuh kata bilik kami dah tersedia....sengih lebor husband bila mendengarnya...

pandangan dari tingkat 7 jam 5 pagi

Komen kami, tempat nih ok sangat tapi kalau ada anak kecik lagi seronok...sebab budak-budak lagi suka benda-benda macam nih kan...yang penting kami dan husband enjoyy!!!!


tengok husband i enjoy kan?gambar kami main benda nih ada, tapi taknak ah jadi tontonan ramai...hehe

babai...percutian awal tahun 2014 yang best...enjoy!!!

No comments: