aBaNg FZ (1) aBaNg gEn2 (3) aBaNg yAmAhA (6) aCaRa (17) aGaMa (7) aKtiViTi (69) anakBUAH (5) aRtIs (5) bEbAs (9) berangan (4) birtHdAy (5) bISNeS (2) bUdAk2 (5) cEmmAh (71) contest (9) dAPUr (4) eMoSi (68) fAiQ (13) fAMiLy (26) fArIsHa (6) fArOuQ (23) GeDiK2 QuIz (6) GiVeAwAy. (7) haiwantomeii (5) harta benda (1) hartabenda (1) hijau (3) homesweethome (35) husband (21) i love green (4) jalan2 (17) KaRtUn (8) KeRjA (7) kOlEkSi (12) LAngKAWI (6) LiRiK (15) mAkAn (39) makanan (12) mancing (2) mEnu (2) mErEpEk (26) MiMpi (5) MoViE (1) MY LOVE (21) NaiLa (5) NeGeRi (1) pOkOk (2) POU (1) rumahsewa (1) sErAm (5) susunAtur (1) tEmAN (23) teratak kami (1) tUdUnG (2) tUmBuHaN (8) tuPPerWaRE (3) tUxEdO (5) viDeO (13) wArKaH (3) wordless wednesday (5)

Thursday, February 6, 2014

KOKO : si gedik manje

Assalamualaikum...

hai, lambatnya kami update belog....malas

tapi hari nih teringin nak update belog...tapi takde idea..........................mihmihmih..cerita pasal koko lah...

actually, koko is meow-meow....kucing biasa jer, bapak mertua i suruh bela...peneman dekat dapur katanya...

mula-mula kami bawak balik koko, koko cemas bila kami keluarkan dari kotak...pelik kot tetiba ada kat rumah lain...menggelabah kesana-kesini nak selamatkan diri...last-last masuk bawah table top...kebetulan bawah tuh kami ada taruk kotak kosong, koko duk menyorok dalam kotak tu....

esoknya, sebab koko tak keluar-keluar, husband pun keluarkan koko taruk kat ruang tamu...koko berlegar-legar kejap, pastu pergi balik menyorok dalam kotak tuh...husband kata biar jer la, nanti koko keluarlah...

nih, time berlegar-legar dekat ruang tamu..

dua tiga hari je koko main nyorok-nyorok, sekarang dah pandai gesel-gesel nak manja-manja...mana kami pergi, koko ikut jer...lepak depan tivi, koko pun join................sampaikan, tabuleh kami and husband nak duduk atas kerusi...kalau duduk mulalah dia nak gigitlah, cakarlah...

tido atas kerusi ruang tamu...hamboiiii
tengok!!!gedik-gedik masih diatas kerusi cleopatra kami...
baca katalog pun atas tempat feberet dia

makan??semua koko bedal...kek, biskut, nugget.........lipas pun dia kutip makan tapi whiskas dia takmau...pelik

nih tengah makan kek...kami campak je kek atas lantai tuh...kang taruk dalam pinggan dia heret jugak kek tuh dekat lantai...

bila malam, selalunya koko tido dulu....pastu baru kitorang tido...paling best, bila bangun esok pagi tengok-tengok dia dah duk tengah-tengah antara kami and husband...siap masuk dalam selimut tau....

comel tak koko kami?hihihi....daaaaaaaaaaaa

1 comment:

Ayu Zulkifle said...

Assalamualaikum.. Jom singgah http://ayuzulkifle.blogspot.com/
=)