aBaNg FZ (1) aBaNg gEn2 (3) aBaNg yAmAhA (6) aCaRa (17) aGaMa (7) aKtiViTi (69) anakBUAH (5) aRtIs (5) bEbAs (9) berangan (4) birtHdAy (5) bISNeS (2) bUdAk2 (5) cEmmAh (72) contest (9) dAPUr (4) eMoSi (68) fAiQ (13) fAMiLy (26) fArIsHa (6) fArOuQ (23) GeDiK2 QuIz (6) GiVeAwAy. (7) haiwantomeii (5) harta benda (1) hartabenda (1) hijau (3) homesweethome (35) husband (21) i love green (4) jalan2 (17) KaRtUn (8) KeRjA (7) kOlEkSi (12) LAngKAWI (6) LiRiK (15) mAkAn (39) makanan (12) mancing (2) mEnu (2) mErEpEk (26) MiMpi (5) MoViE (1) MY LOVE (21) NaiLa (5) NeGeRi (1) pOkOk (2) POU (1) rumahsewa (1) sErAm (5) susunAtur (1) tEmAN (23) teratak kami (1) tUdUnG (2) tUmBuHaN (8) tuPPerWaRE (3) tUxEdO (5) viDeO (13) wArKaH (3) wordless wednesday (5)

Sunday, March 23, 2014

DEKORASI: Idea gantung kuali...

Assalamualaikum..hehe

Lama tak update belog..busylah sangat..booooo

Actually this project dah siap lama, awal-awal tahun aritu..entry nih pun dah berkepuk lama dalam draft...hehe..baru hari ni nak keluarkan

Ok...hari nih kami nak kongsi benda baru dekat dapur kami...haaa, lagipun dah lama tak kongsi pasal dekorasikan...

Kalau kami blogwalking kan..kami selalu skodeng macam mana nak kemas periuk belanga kat dapur orang..macam kami selalunya kami hang je dekat pemegang tingkap tuh...ambil, pakai, basuh, hang untuk kering...settle!!!

Lama lama boring dah buat macam tuh sebab semak mata memandang...kebetulan hari cuti haritu kami jalan jalan dekat ACE HARDWARE, ternampak pulak rak para besi....TING!!!!! datang idea nak gantung kuali..

Sebelum tuh, meh kami kongsikan dulu idea gantung kuali yang orang lain dah buat...hehe

haaaa....nih kami curi gambor dari SINI . Tekan sini kalau mahu ke entri beliau
yang nih pulak dari SINI


Ni pulak idea kami...yeay!!!suka sangat...kami tiru idea no 1, boleh kan???...hohoho

walaupun vuntot kuali huduh..kami pedulik ape..ngeee

rak besi tuh mahal jugak kot..dah lama sangat beli, harga pun tak hingat dah berapa..around 50 rasanya..hook s nak beli yang besi punya, tapi harga cam tak masuk akal dengan bilangan hook s tuh..jadi kami beli hook s pink color tuh rm5 for 12 pcs dekat daiso..


p/s~ada orang yang tak suka idea macam gini sebab kuali,periuk atau apa-apa yang digantung lebih terdedah dengan habuk dan serangga..tapi bagi kami..ia memudahkan cara walaupun nampak serabut sikit kannn sebab gantung-gantung..mungkin kalau kena dengan cara susun atur dalam kawasan dapur, idea nih nampak menarik..

k..bai!!!!

1 comment:

Fizah said...

nmpk kemas...bab habuk tu dlm kabinet pun habuk..hihi..cuma kena pastikan basuh dulu sblm guna =)