aBaNg FZ (1) aBaNg gEn2 (3) aBaNg yAmAhA (6) aCaRa (17) aGaMa (7) aKtiViTi (69) anakBUAH (5) aRtIs (5) bEbAs (9) berangan (4) birtHdAy (5) bISNeS (2) bUdAk2 (5) cEmmAh (71) contest (9) dAPUr (4) eMoSi (68) fAiQ (13) fAMiLy (26) fArIsHa (6) fArOuQ (23) GeDiK2 QuIz (6) GiVeAwAy. (7) haiwantomeii (5) harta benda (1) hartabenda (1) hijau (3) homesweethome (35) husband (21) i love green (4) jalan2 (17) KaRtUn (8) KeRjA (7) kOlEkSi (12) LAngKAWI (6) LiRiK (15) mAkAn (39) makanan (12) mancing (2) mEnu (2) mErEpEk (26) MiMpi (5) MoViE (1) MY LOVE (21) NaiLa (5) NeGeRi (1) pOkOk (2) POU (1) rumahsewa (1) sErAm (5) susunAtur (1) tEmAN (23) teratak kami (1) tUdUnG (2) tUmBuHaN (8) tuPPerWaRE (3) tUxEdO (5) viDeO (13) wArKaH (3) wordless wednesday (5)

Monday, April 21, 2014

AKTIVITI hari minggu...

Assalamualaikum...

Lama tak update tetibe update aktiviti hari minggu....bukan minggu lepas tau...minggu lepas kami trainning cpr..tak perlu cerita kot sebab kami tak sempat nak bermesra dengan rumah....jadi rumah sedikit tunggang langgang..tetiba

if tak OT sabtu ahad nih, kami ingat nak cantikkan bilik tidur kami...actually dah plan lama, tapi menjadinya tak pernah.

jom tengok susun atur bilik kami...

penat kami lukis pakai paint tau...gambar betul tarakkkk

memula pindah rumah dulu...setahun yang lepas, kami susun macam gambar kat atas tu la...kepala katil kena tingkap..pastu kaki katil menganga ke pintu masuk..pintu masuk yang atas kiri tuh tau...satu lagi pintu tuh pintu bilik air tau....adalah tidak sopan kalau tidur tak tutup pintu, orang dari dapur dah boleh nampak kau berlingkar.

kami tak suka dengan susunatur nih tapi kami takde pilihan...almari yang besar gabak tak tahu nak letak mana...aisehhhh dengan plugnya duduk tak kena tempat..stress tau!!!!!!

adalah 2, 3 bulan pikir susunatur bilik nih...satu hari mintak husband tukarkan susunatur nih kepada yang ini

masih lagi menggunakan gambar yang dilukis menggunakan paint..huhhh

ok..mungkin nampak menarik susunan nih bagi kami la..hehe....tapi sempitlah..ruang cahaya pun agak tak berapa nak cun la....sekurang-kurangnya takde yang perasan kalau kami berlingkar atas katil sebab sah-sah almari dah menghadang katil...yang bestnya keluar bilik air, terus pilih baju dan bersolek..heheee

dan susunatur nih bertahan sampai sekarang....haaaaaaaaa

sekarang nak pikir, macam mana nak cantikkan bilik nih...yelorrr susunatur dah boleh kata cun, tapi dinding suram tak menarik jugakkan.

so, benda pertama terpikir..cat..belen cat luar rumah ada lagi..kami beli kaler coklat muda dan coklat gelap tak berapa gelap..heeeeeee

haaa warna 5243 dan 3694

nak cat pattern macam mane, belom terpikir..kami bukan rajin sangat...kang masa cat baru pikir...boleh gitu?hiiii

kedua, kami nak beli wall shelf..nak taruk dekat dinding bertentang dengan katil...berangannya nak pasang tv melekap kat dinding...seronok sikit sambil baring, sambil tengok tv...wall shelf plak nak beli yang panjang satu, yang kecik empat segi tepat tiga...eh dari kena tebuk-tebuk lubang baik beli almari kan...betul jugak tuh..kena tanya pendapat husband dulu ni....

haaa...macam nih kami nak..ala-ala akubukanbidadari punya..yang kaler biru tuh plug ye...

berangan sampai ada tv baru koooo...setiap shelf kecik tuh, kami nak taruk koleksi kereta mainan husband yang tak tentu arah duduknya sekarang...settle!!!

ketiga, kami nak tampal wall sticker wall light...ok sangat cepat teruja terus beli..adehhh..kami nak tampal sebelah tv tuh nanti...if tv takde lagi, kami tampal je sebelah shelf yang panjang tuh...err shelf belum beli., tesco punya murah kan???

kekeke pagi tadi baru beli, petang nih dah sampai...budak tuh malas pos, dia hantar terus ke kilang..cantik!!!

macam-macam jenis lagi wall sticker wall light nih, pergilah jenguk fredo's home ni..

keempat..nak gantung kufi frame nih...berjaman dah kot..asek duk tenggek atas kepala katil jer....kami beli 4 kul kufi art nih...yang 3 kul dah tampal kat ruang tamu..lagi 1 nak tampal dekat atas kepala katil...

nih nak pasang atas kepala katil.

tengok pada dinding ye...3 more kufi art..hehehe tak berapa nampak..

kufi art beli dengan creative by two

so....tengok hasilnya bila dah siap nanti ye....daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

No comments: