aBaNg FZ (1) aBaNg gEn2 (3) aBaNg yAmAhA (6) aCaRa (17) aGaMa (7) aKtiViTi (69) anakBUAH (5) aRtIs (5) bEbAs (9) berangan (4) birtHdAy (5) bISNeS (2) bUdAk2 (5) cEmmAh (71) contest (9) dAPUr (4) eMoSi (68) fAiQ (13) fAMiLy (26) fArIsHa (6) fArOuQ (23) GeDiK2 QuIz (6) GiVeAwAy. (7) haiwantomeii (5) harta benda (1) hartabenda (1) hijau (3) homesweethome (35) husband (21) i love green (4) jalan2 (17) KaRtUn (8) KeRjA (7) kOlEkSi (12) LAngKAWI (6) LiRiK (15) mAkAn (39) makanan (12) mancing (2) mEnu (2) mErEpEk (26) MiMpi (5) MoViE (1) MY LOVE (21) NaiLa (5) NeGeRi (1) pOkOk (2) POU (1) rumahsewa (1) sErAm (5) susunAtur (1) tEmAN (23) teratak kami (1) tUdUnG (2) tUmBuHaN (8) tuPPerWaRE (3) tUxEdO (5) viDeO (13) wArKaH (3) wordless wednesday (5)

Thursday, June 6, 2013

LANGKAWI : hari kedua...

Sambung teruslah kan sementara banyak masa nih....

Hari kedua, kami dan husband nak naik bot....nak jalan-jalan pusing-pusing laut....tengok tasik dayang bunting, pulau beras basah dan eagle feeding......petang sikit nak tengok pemandangan langkawi pulak dari atas.....

ISLAND HOPPING

Pakej island hopping nih kalau pandai cari rm25 pun boleh dapat....tapi tuh kalau dari pantai chenang......kalau macam kami dari jeti kuah harga dalam rm30-40 tak lari lah.....pakej kami tuh rm35 seorang.....kami pilih sesi pagi sebab sedap sikit cuaca.....tuh pun terbakar jugak kulit kami


PULAU BERAS BASAH

tempat pertama pemandu bot laju tuh bawak kami, PULAU BERAS BASAH....takde apa pun kat situ...kami tengok orang-orang kat situ ada yang mandi, ada yang lepak-lepak...ada yang tengok monyet-monyet.....

monyet-monyet kat situ kebulur woii....ada ke dia rembat keropok jacker kami tuh.....oh tension!!!baru makan sikit kot dah kena sedekah dekat monyet....sabar je la


geram jek tengok monyet-monyet nih....tapi bukan ibu monyet nih yang buat onar.....ibu monyet nih tak terlibat...jadi kamu bebas*tetiba

EAGLE FEEDING

ha.....boleh tengok helang real punya....pemandu bot laju tuh matikan enjin bot kat tengah tengah laut, haruslah kawasan helang itu sendiri.....pastu dia campak campak isi ayam.....pastu helang pun datang lah kutip isi ayam tuh..........


nampak tak isi ayam yang beterabur atas air tuh?...itu semua pemandu bot laju punya hal.....hehe

TASIK DAYANG BUNTING

ha...ini memang destinasi kami......orang kata kalau nak mengandung, datanglah dekat sini......


kami bawak balik sebotol air tasik tuh....kawan kami suruh minum....kami je yang tak minum-minum....patut lah tak ngandung-ngandung......ngeee.....ha jangan percaya sangat benda nih....rezeki kan dari Allah....

 CABLE CAR

lepas berISLAND HOPPING, kami dan husband nak pergi bersiar-siar naik kereta kabel......tinggi woii gayat kami........masa dalam kereta kabel tuh kami tak tengok pemandangan pun.....cuak!!!!

kami dan husband agak bernasib baik sebab selama nih kereta kabel nih under maintenance....luck kamilah datang sana dapat naik kereta kabel.....wehuuuu


 subhanallah....cantikkan pemandangan dari atas tuh......huuu....

harga tiket : rm 18 seorang

BERAS TERBAKAR

lepas naik cable car, kami dan husband cari tempat beras terakar nih......kami duk pusing-pusing mencari tempatnya, rupanya depan mata......HAIYOOO!!!!....dekat beras terbakar nih ada sejarahnya sendiri......


lepas tengok tapak beras terbakar nih husband cakap,

"shopping time, lepas tuh kita cari makan dekat pantai chenang ye yang....."

"OK"


End..

No comments: