aBaNg FZ (1) aBaNg gEn2 (3) aBaNg yAmAhA (6) aCaRa (17) aGaMa (7) aKtiViTi (69) anakBUAH (5) aRtIs (5) bEbAs (9) berangan (4) birtHdAy (5) bISNeS (2) bUdAk2 (5) cEmmAh (71) contest (9) dAPUr (4) eMoSi (68) fAiQ (13) fAMiLy (26) fArIsHa (6) fArOuQ (23) GeDiK2 QuIz (6) GiVeAwAy. (7) haiwantomeii (5) harta benda (1) hartabenda (1) hijau (3) homesweethome (35) husband (21) i love green (4) jalan2 (17) KaRtUn (8) KeRjA (7) kOlEkSi (12) LAngKAWI (6) LiRiK (15) mAkAn (39) makanan (12) mancing (2) mEnu (2) mErEpEk (26) MiMpi (5) MoViE (1) MY LOVE (21) NaiLa (5) NeGeRi (1) pOkOk (2) POU (1) rumahsewa (1) sErAm (5) susunAtur (1) tEmAN (23) teratak kami (1) tUdUnG (2) tUmBuHaN (8) tuPPerWaRE (3) tUxEdO (5) viDeO (13) wArKaH (3) wordless wednesday (5)

Wednesday, July 24, 2013

Cari benda lain, beli benda lain..

Huh...assalamualaikum♥

Haaaa...kami tadi kat opis sibuk nengok resepi kek coklat moist pemanggang ajaib...dengan hanya 20 minit, siap sudah kek tuh.....hurm amazing rite

So, kami pun tengok bahan-bahan nak buat kek nih...tepung gandum, soda bikarbonat, baking powder, telur, susu pekat, majerin dan serbuk koko...untuk topping guna coklat bar...okehh

Habis tengok bahannya, tengok pulak step nya...blablablablabla guna mixer....waaaaaa, nak kena guna mixer ke...tak pakai mixer takbuleh ke?jadi konpius serba salah segan lalu menyilu disitu....*tetibe

Haritu kami nak try buat cheesecake biskut tapi nak kena guna mixer jugak...lalu kami pendamkan hasrat murni dan semangat jitu yang cukup mendalam itu...heeee

Kami pun bertanya dalam hati, apakah perlu sebuah mixer itu?jika perlu...untuk apa?kami bukannya dalam sebulan tuh memang nak guna benda alah tuh...lagi, nak beli stand mixer ke hand mixer??

Oleh kerana takde la memerlukan sangat, kami pun decide nak beli hand mixer je...jadi pergi la tadi tengok-tengok harga...bajet bawah rm50 je...kami kedekut tau!!!

Dalam banyak-banyak mixer, ada satu jenama jer yang harganya bawah rm50...rm41.90 jenama pensonic itu pun harga murah sebab promosi raya kalau tak lebih rm50 jugekk...yang bestnya...kaler HIJAU....auwwwwwwwww geram sangat hokeyy!!!!!


okey ke tak okey nih??

Memula tengok, takde stok..ada display punya je...kecewa sudah...sekali pergi tengok kat bahagian kek, ada 1 stok lagi dalam kotak dan dalam plastik...rezeki kamilah tuh...rezeki-rezeki pun tak jugak dibelinya..haiyooo

Besok jela beli, tadi takut tak cukup duit..hehe...sebab husband kirim belikan half boiled egg maker dengan telur...maka dahulukanla permintaan suami, kesian tengok husband selalu buat telur separuh masak tak berapa menjadi...


beli nih untuk husband...jenama apple lady tau..rm8.90 je

Kuburkanlah impian kek coklat moist pemanggang ajaib untuk sehari...esok nak beli mixer dengan bahan-bahannya sekali.....yeay!!!walaupun kek batik belum habis makan...tamak disitu

Esok ke nak beli??nak beli ke tak mixer tuh ek??adehhhhhhhh....beli je la, lepas nih tak payah lah nak berdrama dilema sangat....hahahahahahahahah

End♥

10 comments:

fina said...

mkcik...fina dh kembali menyerang nie..haha..weii..ko kene bli mixer 2..wajib nie..haha..bli hand mixer dh ckup..nk wat cake senang woo..gebu kek ko nti..tp..sbnrnye..x bli pon bole..
ko pkai aje mixer yg bntuk mcm bujur tu..yg ade bole dlm die..pon bole jgk..cume nye..krg la skit kegebuan kek ko nti..tp stil gebu..cume lau nk lg gebu gunakn khidmat yg gagah perkasa pukul adunan ko..hehehe..

.:cEmmAh:. said...

hoho mak gebuwwwsss....ko bab gebuwwss memang hebat!!!!

fina said...

eh betul la mah..nti texture cake ko x brape nk cantik if x gune or pkai tenaga yg kuat..hehe..if wat biskut xpe kai tgn je..hehehe..ak kn slalu je duk kacau kuih mama ak..haha..kek mmg kene kai mesin...

.:cEmmAh:. said...

eii fina..bila nak bukak kedai kek??aku nak jadi rakan kongsi nih..member aku ajak niaga kuih nih

fina said...

bukak la weii...tp nk bukak pon..kene de kursus n sijil la jgk kn..hehe..kene rajin duk ikut kelas 2 kelas ni..ak tukang support je..

.:cEmmAh:. said...

support je?eh...ko la tukang buat..aku tukang tolong..member aku tukang jual..hehe

fina said...

ak nak wat?sah ak wat..ak mkan jgk..mau mkin kegebuan 70gb melanda nie...hahaha...

.:cEmmAh:. said...

serius la makcik...ish

fina said...

nek..bkn xnk serius..ak pon dh thp nk muntah pelangi dh tgk keje yg same je tetiap ari..tp 2 la..ak x brape nk confident sngt bab wat2 kuih nie..tkut derr..x sdp..

.:cEmmAh:. said...

belum cuba belum tahu..kena try la dulu cane2 pun...