aBaNg FZ (1) aBaNg gEn2 (3) aBaNg yAmAhA (6) aCaRa (17) aGaMa (7) aKtiViTi (69) anakBUAH (5) aRtIs (5) bEbAs (9) berangan (4) birtHdAy (5) bISNeS (2) bUdAk2 (5) cEmmAh (71) contest (9) dAPUr (4) eMoSi (68) fAiQ (13) fAMiLy (26) fArIsHa (6) fArOuQ (23) GeDiK2 QuIz (6) GiVeAwAy. (7) haiwantomeii (5) harta benda (1) hartabenda (1) hijau (3) homesweethome (35) husband (21) i love green (4) jalan2 (17) KaRtUn (8) KeRjA (7) kOlEkSi (12) LAngKAWI (6) LiRiK (15) mAkAn (39) makanan (12) mancing (2) mEnu (2) mErEpEk (26) MiMpi (5) MoViE (1) MY LOVE (21) NaiLa (5) NeGeRi (1) pOkOk (2) POU (1) rumahsewa (1) sErAm (5) susunAtur (1) tEmAN (23) teratak kami (1) tUdUnG (2) tUmBuHaN (8) tuPPerWaRE (3) tUxEdO (5) viDeO (13) wArKaH (3) wordless wednesday (5)

Friday, July 12, 2013

Suasana baru di tempat kerja...

Assalamualaikum ♥

Kami dah start kerja balik dah, hari rabu lepas..itu yang tak sempat nak update belog....ngeeee

Hmm nak cerita tapi tak tau nak mula dari mana...tapi takmau la cerita pasal macam mane dapat masuk kerja balik....malas nak kenang lagi....nyahhhh kau kenangan pahit...huh!!!

Hari pertama kerja, terus baca surat yang terdampar megah atas meja kerja kami...cis, ngape la tak bagi aku relaks....ade je kejenya...takpe, tanggungjawab harus diutamakan...baru nak ngecek meter, udahnya sampai satu troli barang dari store keeper...cett, dah nak kena buat incoming pulakkkk

So, apa guna ada qc kan kalau kita tak pakai tenaganya...so, bagi instruction bagi diorang settlekan....kami nak menghadap surat yang terdampar megah tadi tuh

Hari kedua kerja, settlekan report yang dah pending sebulan...ohmaiiii....surat yang terdampar megah tuh pun nak kena buat report, tapi siasatan belum habis...sambung hari jumaat la....hal incoming pun qc tuh tak settle2 lagi!!!!ppftttthhh

Hari ketiga...tunggu data dari qc...lambat nau...cek barang 1600 pun perlukan dua hari ke?tu ler buat kerja borak je gelak je yang susahnya kami nak menaip masuk excel data tuuuuuu...siput sungguh okehhhh....takkan orang mintak baru nak hegeh2 nak siapkan data....huhhhh

Takpe, kami tunggu until 8am, data tak sampai kami nak buat benda lain...tunggu untuk 350 data lagi....ngaaaa....pukul 8am tak settle2 lagi kami terus g jumpa exec kami, mintak keje lain...kerja tadi belum settle, sudah mintak keje lain....teruk tau!!!

Penyudahnya 350 data lagi tuh kami key in masuk excel, jam 445pm...sebab, kena duduk dekat line buat inspection...orang kalut balik, kami kalut type2 dekat pc...orang lain dah separuh perjalanan, kami baru gedik2 kuar opis...takpe  janji keje settle kan???

Tuh je kot nak cerita, sesi luahan perasaan selepas sebulan digantung kerja.....hehe

End

No comments: