aBaNg FZ (1) aBaNg gEn2 (3) aBaNg WaJa (1) aBaNg yAmAhA (6) aCaRa (17) aGaMa (7) aKtiViTi (70) anakBUAH (5) aRtIs (5) bEbAs (10) berangan (4) birtHdAy (5) bISNeS (8) bUdAk2 (5) cEmmAh (73) Clearance Sale (2) contest (9) dAPUr (4) eMoSi (67) fAiQ (13) fAMiLy (26) fArIsHa (6) fArOuQ (23) GeDiK2 QuIz (6) GiVeAwAy. (8) haiwantomeii (5) harta benda (1) hartabenda (1) hijau (3) homesweethome (35) husband (28) i love green (4) jalan2 (22) KaRtUn (8) KeRjA (7) kOlEkSi (12) LAngKAWI (6) Lipstik (3) LiRiK (15) mAkAn (44) makanan (17) mancing (2) mEnu (5) mErEpEk (26) MiMpi (5) MoViE (1) MY LOVE (21) NaiLa (5) NeGeRi (1) pOkOk (2) POU (1) Review (2) rumahsewa (1) sErAm (5) susunAtur (1) tEmAN (22) teratak kami (1) tUdUnG (2) tUmBuHaN (8) tuPPerWaRE (3) tUxEdO (5) USS (4) viDeO (13) wArKaH (3) wordless wednesday (5)

Sunday, August 4, 2013

goodie bag untuk majlis AQIQAH..

Assalamualaikum ♥

Kami sibuk sikit dikala minggu-minggu akhir bulan ramadan mubarak nih..cehh..

Macam-macam agenda dan macam-macam cerita yang nak dikongsikan disini....tapi

Tak sempat HOIII!!!!

aduhhhhh...time nak menaip nih, mula lah mata nih dok ngajak tido jerrrr...hampessss

Jadi kami nak kongsi, salah satu agenda yang membizikan kami nih...kami bizi buat goodie bag untuk majlis aqiqah farisha dan naila...actually tempahan dari kakak kami nih dah lama..tapi kami seorang yang suka buat kerja last minute..hahh padan lah mula kami meggelabah tak tentu hala...

Majlis aqiqah nih akan diadakan pada hari raya kedua dekat Jeli..bila dihitung harinya makin dekat...oh TIDAK!!!!!!

So,


Paper bag beli dekat mydin..rm3.20 untuk 100pcs +Doolie paper dekat kedai bakery...rm tak ingat untuk 250 pcs..harga kurang dari rm 5 pasti!!!


Polka dot ribbon...rm5.50 untuk satu roll..kami beli 3 roll..

Kertas hasil sendirian berhad punya design free of cas sebab malas nak kira...


Actually nak print kaler tapi printer buat hal...setting kaler,

keluarnya greyscale...acik dia!!!


malas nak gaduh dengan printer, kami redha jer la kaler hitam putih nih pun....sob sob sob

Kira cincai boncai tak sampai rm30 pun untuk 100 pcs goodie bag nih...satu penjimatan kan???

Hasilnya nanti kami tunjuk dalam entri majlis aqiqah tuh nanti...haruslah cerita dengan isi dalam goodie bag tuh jugakkan....

Agak-agak ada tak nak tempah dengan kami tak??..adeiiii


End

No comments: