aBaNg FZ (1) aBaNg gEn2 (3) aBaNg yAmAhA (6) aCaRa (17) aGaMa (7) aKtiViTi (69) anakBUAH (5) aRtIs (5) bEbAs (9) berangan (4) birtHdAy (5) bISNeS (2) bUdAk2 (5) cEmmAh (72) contest (9) dAPUr (4) eMoSi (68) fAiQ (13) fAMiLy (26) fArIsHa (6) fArOuQ (23) GeDiK2 QuIz (6) GiVeAwAy. (7) haiwantomeii (5) harta benda (1) hartabenda (1) hijau (3) homesweethome (35) husband (21) i love green (4) jalan2 (17) KaRtUn (8) KeRjA (7) kOlEkSi (12) LAngKAWI (6) LiRiK (15) mAkAn (39) makanan (12) mancing (2) mEnu (2) mErEpEk (26) MiMpi (5) MoViE (1) MY LOVE (21) NaiLa (5) NeGeRi (1) pOkOk (2) POU (1) rumahsewa (1) sErAm (5) susunAtur (1) tEmAN (23) teratak kami (1) tUdUnG (2) tUmBuHaN (8) tuPPerWaRE (3) tUxEdO (5) viDeO (13) wArKaH (3) wordless wednesday (5)

Monday, August 5, 2013

Kata nak kaler MAROON...

Kan?? Eh tak jadi pulak..
.
Assalamualaikum ♥

Al-kisahnya jika dirujuk entri kami yang lepas..,SINI...Kata husband nak kaler maroon, sekarang apa sudah jadi....ngaaa

Minggu lepas, kitorang ke seremban cari baju raya..haaa, jauh tau sampai ke seremban...seremban kan tempat lama kami, kami lebih selesa shopping raya kat sana...banyak sangat pilihan kalau korang pergi dekat bangunan KM PLAZA seremban tuh...

Mata kami dan husband memang pandang kaler maroon jek...tetiba husband nampak baju melayu johor..

"Eh, abang belum ada lagi baju melayu johor..tahun nih nak belilah"

Bila nampak jek ada baju melayu johor dekat satu kedai nih, kami cepat-cepat cari warna maroon..tak pandang kaler lain yang meriah-meriah tuh...

Malangnya husband punya saiz dah takde...adehhh...HOW???

Penyelesaiannya beli jek kaler lain...husband pun tengok kaler lain...berkenannya kelabu...

Yang bestnya kat situ, kalau beli baju melayu boleh cari baju untuk pasangannya jugak...haihhh kalau ada anak, baju anak pun boleh dapatlaaaa...

Ala, macam kau beli sekayu kain, kau hantar jahit kain tuh untuk satu family kau....bagus kan?satu idea yang bijak...

Habis, macam mana dengan warna  maroon?haa..kami tak gabungkan kelabu dengan maroon..samping husband kami beli kaler maroon yang ada kaler kelabu jugak...untuk kami pulak kami beli tudung kaler maroon yang ada kaler kelabu sikit-sikit...hehe

Dalam sehari tuh, kami dapat beli....

Baju husband kaler kelabu +  samping maroon



Baju kami kaler kelabu + tudung kaler maroon

Kasut raya kami kaler silver + selipar raya husband kaler merah + handbag raya kaler coklat ada gambar burung hantu..hehe

P/s ~ hu..kena iron baju tudung awal2, takut sampai kampung lambat...hehuuuuu...End♥

No comments: