aBaNg FZ (1) aBaNg gEn2 (3) aBaNg yAmAhA (6) aCaRa (17) aGaMa (7) aKtiViTi (69) anakBUAH (5) aRtIs (5) bEbAs (9) berangan (4) birtHdAy (5) bISNeS (2) bUdAk2 (5) cEmmAh (72) contest (9) dAPUr (4) eMoSi (68) fAiQ (13) fAMiLy (26) fArIsHa (6) fArOuQ (23) GeDiK2 QuIz (6) GiVeAwAy. (7) haiwantomeii (5) harta benda (1) hartabenda (1) hijau (3) homesweethome (35) husband (21) i love green (4) jalan2 (17) KaRtUn (8) KeRjA (7) kOlEkSi (12) LAngKAWI (6) LiRiK (15) mAkAn (39) makanan (12) mancing (2) mEnu (2) mErEpEk (26) MiMpi (5) MoViE (1) MY LOVE (21) NaiLa (5) NeGeRi (1) pOkOk (2) POU (1) rumahsewa (1) sErAm (5) susunAtur (1) tEmAN (23) teratak kami (1) tUdUnG (2) tUmBuHaN (8) tuPPerWaRE (3) tUxEdO (5) viDeO (13) wArKaH (3) wordless wednesday (5)

Tuesday, August 20, 2013

MEJA MAKAN idaman kalbu..

Assalamualaikum

hehe, lama tak update belog kan?!memang sibuk sikit...entri hari raya dan majlis aqiqah pun tak buat lagi...HAIYOO

entri tuh tak buat dah kenapa nak buat cerita meja makan pulak nih??haaaaaaaa...gambar takde, so tak berapa syokkkk nak buat entri....nanti ye...

cerita meja makan dulu...hehe

semalam kami meroyan nak meja makan...kami dapat angpaw hari raya dari bos, lepas tuh ingat nak guna duit tuh je untuk beli meja makan...RM500 dapat beli meja makan apa je kawan-kawan?nak yang cantik? moden? kukuh? tahan lama? memang susah la nak dapat...cett

sebelum pergi memborong meja makan tuh, kami dah nasihat dan pujuk hati untuk terima jer meja makan yang harganya 500 kebawah...kami takmau tambah duit!NEKAD!!!!...agak kedekuttt disitu!!!!!!!

lain ceritanya bila dah meja-meja makan ada depan mata...haishhhhhh....lama kami duk membelek...kejap duduk kerusi tuh kejap kerusi nih pulak...kejap tuh ketuk-ketuk meja lain pulak....bila tanya, mana yang bawah 500 punya...

tokey tuh pun tunjuk lah set yang aduhhhh tak berkenannyaaaaaaaaaa mata aku...husband dah geleng kepala tengok bini dia duk tawaf kedai tuh...hishhhh

bukan takat husband, tokey tuh pun dah penat nak bercakap...hahahah...

kesudahannya memang bukan harga 500 ke bawah yang kami beli, tapiiii yang 3 kali ganda dengan bajet kami...after diskaun dapatlah 1300 jer...jenuh tawar dahhh, harga mati dah tuh...

sembang kencang jer, gambar meja makannya mana kan?hahahahahaha....kalau dah harga main ribu riban tuh, kena la dua tiga kali bayar...kan????tunggu lah lagi 3 bulan gambar meja makannya....

google ~ dekat mudah.com orang jual 1499 je...murahhhhh kot promosi raya

haa...lebih kurang macam nih la setnya....yang kat atas nih 8 kerusi, yang kami nak 6 kerusi...meja pun kecik sikit la...untuk yang kami punya, corak kami dekat tempat bersandar tuh bentuk daun-daun....corak kusyen pulak jalur-jalur warna coklat pekat dan coklat cair....warna kerusi coklat cappucino lebih kurang kaler macam dalam gambar tuh laaaa...

umi kami kat kampung pun pakai set nih jugak..harga 1300 untuk 8 kerusi....tapi

"itu tahun lepas punya cerita la...halga kayu sudah mahai sikalang"

ahhhh tak sabarnya nak tunggu meja makan nih sampai.....dah start google-google deko untuk ruang makan...wehuuu..*mana pulak nak campak meja jepun itu???waaaaa

End

No comments: