aBaNg FZ (1) aBaNg gEn2 (3) aBaNg WaJa (1) aBaNg yAmAhA (6) aCaRa (17) aGaMa (7) aKtiViTi (70) anakBUAH (5) aRtIs (5) bEbAs (10) berangan (4) birtHdAy (5) bISNeS (8) bUdAk2 (5) cEmmAh (73) Clearance Sale (2) contest (9) dAPUr (4) eMoSi (67) fAiQ (13) fAMiLy (26) fArIsHa (6) fArOuQ (23) GeDiK2 QuIz (6) GiVeAwAy. (8) haiwantomeii (5) harta benda (1) hartabenda (1) hijau (3) homesweethome (35) husband (28) i love green (4) jalan2 (22) KaRtUn (8) KeRjA (7) kOlEkSi (12) LAngKAWI (6) Lipstik (3) LiRiK (15) mAkAn (44) makanan (17) mancing (2) mEnu (5) mErEpEk (26) MiMpi (5) MoViE (1) MY LOVE (21) NaiLa (5) NeGeRi (1) pOkOk (2) POU (1) Review (2) rumahsewa (1) sErAm (5) susunAtur (1) tEmAN (22) teratak kami (1) tUdUnG (2) tUmBuHaN (8) tuPPerWaRE (3) tUxEdO (5) USS (4) viDeO (13) wArKaH (3) wordless wednesday (5)

Wednesday, August 21, 2013

Majlis AQIQAH gugurl...

Assalamualaikum ♥

Seperti yang dah digembar-gemburkan dekat sini, hari raya kedua itu hari..family kami berkenduri-kendara kekah kambing farisha dan naila..
Yassin yang along kami tempah ni, taruk dalam goodie bag itu

Actually, keadaan malas pegang kamera yang menyebabkan kami takde gambar sangat pun nak tunjuk...nak cerita pun tak tahu dah..~.~

Ari raya pertama petang tuh, adik beradik ayah datang tuk tumbangkan kambing kambing...pastu gulai laaa apa lagi...

Raya kedua lepas solat jumaat tuh, orang orang masjid pun datang...hah kami baru kalut nak mandi...dari pagi ke petang prepare pinggan mangkuk cawan periuk belangga set buffet bagai...kami setup meja la sebab orang lain sibuk masak...

Dalam kol 12 baru sibuk nak bungkus pulut kuning dan gulai kambing...barang barang nih semua untuk masukkan dalam goodie bag itu...gambar takde sebab kalut hehhh
gambar goodie bag je ada..simple aje goodie bagnya

Kami sediakan benda-benda nih...umi kata kalau cukur jambul biasa orang letak gunting, mangkuk berisi air dan mangkuk berisi bedak atas dulang...
dalam air tuh, letak rambut baby yang digunting...motif bedak tak tau la...

Settle orang kampung makan, bermulalah sesi kemas-mengemas sental-menyental....huhaahhh penat yang amat ok!!!

Raya ketiga pulak husband dah gelabah nak balik kampung dia...kacau!!!

Entri nih bakal diupdate bila dapat gambar dari mak pak gugurlllll...End

1 comment:

Dayang Nurhuda Datu Muhammad said...

Assalam hi.. ;)

Boleh share beli kat mana paper bag tuh.. please2..

anyway singgah la blog sy nnti

http://e-dania.blogspot.com