aBaNg FZ (1) aBaNg gEn2 (3) aBaNg yAmAhA (6) aCaRa (17) aGaMa (7) aKtiViTi (69) anakBUAH (5) aRtIs (5) bEbAs (9) berangan (4) birtHdAy (5) bISNeS (2) bUdAk2 (5) cEmmAh (72) contest (9) dAPUr (4) eMoSi (68) fAiQ (13) fAMiLy (26) fArIsHa (6) fArOuQ (23) GeDiK2 QuIz (6) GiVeAwAy. (7) haiwantomeii (5) harta benda (1) hartabenda (1) hijau (3) homesweethome (35) husband (21) i love green (4) jalan2 (17) KaRtUn (8) KeRjA (7) kOlEkSi (12) LAngKAWI (6) LiRiK (15) mAkAn (39) makanan (12) mancing (2) mEnu (2) mErEpEk (26) MiMpi (5) MoViE (1) MY LOVE (21) NaiLa (5) NeGeRi (1) pOkOk (2) POU (1) rumahsewa (1) sErAm (5) susunAtur (1) tEmAN (23) teratak kami (1) tUdUnG (2) tUmBuHaN (8) tuPPerWaRE (3) tUxEdO (5) viDeO (13) wArKaH (3) wordless wednesday (5)

Tuesday, November 26, 2013

cerita basi : BALIK KAMPUNG

Assalamualaikum..

Ha kau, bila malas inilah jadinya...tak hupdate berhari-hari, minggu dan makan bulan jugak kot...hoh!!!jangan kata update belog, bukak tenet pun malas..

Jadi terimalah cerita basi ini

Tarikh percutian : 31 oct 2013 - 6 nov 2013 ( 7 hari )

Day 1 : uruskan pertukaran nama TNB, Syabas & MBSA (ini cerita sok sok ek..heh)..buka akaun tabung haji jugak...then pergi pejabat pos settle bil...siap semua tuh dalam pukul 3.00 petang...balik rumah kemas barang then solat pastu gerak slow-slow ikut gombak..

Day 2 : lepak rumah jek...kami dari bangun tidur sampai ke petang layan dvd cerita enot...ada 3 dvd...layannn..husband membuta jek, penat sangat kot bawak kereta..kami boring sebab semua orang tidur jadiiii

tangkap gambar kat luar rumah, pastu post kat FB, bagi adik-beradik jeles...hahaha..

Day 3 : jalan-jalan rantau panjang..pergi cuci mata jek...malas nak beli barang lagi..sebab ada banyak hari lagi so, kami beli barang makan untuk kami dan husband jek laaa...

kitorang makan

sate ikan (lo'ceng) & aiskrim baba  ^.^

husband jeles kami makan sorang, terus stop kereta tepi jalan and join kami makan..huhu

tengok..beria makan

Day 4 : jalan-jalan tanah merah dengan ayah & umi...hehe...biasanya kalau kami pergi tanah merah nih, nak pergi kedai emas je...kebetulan kami nak tolak gelang tangan dan rantai so ajaklah umi sekali..senang sikit kalau ada tukang cakap nih...

ayah bawak kereta, husband duk sebelah...kami & umi jadi big bos kat belakang...hehe

kami suka gelang macam nih, tapi mahal kot!!!

Day 5 : jalan-jalan kota bharu pulak...memang kali nih kami bagi husband explore kelate punya...nak ke kota bharu kami pilih jalan tanah merah machang ketereh kota bharu...biasa ikut rantau panjang tanah merah kota bharu...hehee husband punya bebel dalam kereta tak payah cakap lah..tadah je telinga....akhirnya, sebab lalu jalan yang jauh itu, husband jumpa anak angsa yang beria dia cari..

ang ang ang....comeiikan...sepasang RM60 saje

Day 6 : nak berangkat pulang dah...siang tuh main dengan cik ang dulu...malam sikit baru gerak lepas isyak...

cik ang suka makan rumput

dalam pukul 9 malam kitorang gerak, jam 3.50 pagi baru sampai shah alam...

Day 7 : rehat jela kat rumah, kemas rumah, dobi sikit-sikit...esoknya nak kerja...haiyooo

.:kan best kalau selalu dapat balik kampung rilex macam nih...tenang sikit minda...:.

End

No comments: