aBaNg FZ (1) aBaNg gEn2 (3) aBaNg yAmAhA (6) aCaRa (17) aGaMa (7) aKtiViTi (69) anakBUAH (5) aRtIs (5) bEbAs (9) berangan (4) birtHdAy (5) bISNeS (2) bUdAk2 (5) cEmmAh (71) contest (9) dAPUr (4) eMoSi (68) fAiQ (13) fAMiLy (26) fArIsHa (6) fArOuQ (23) GeDiK2 QuIz (6) GiVeAwAy. (7) haiwantomeii (5) harta benda (1) hartabenda (1) hijau (3) homesweethome (35) husband (21) i love green (4) jalan2 (17) KaRtUn (8) KeRjA (7) kOlEkSi (12) LAngKAWI (6) LiRiK (15) mAkAn (39) makanan (12) mancing (2) mEnu (2) mErEpEk (26) MiMpi (5) MoViE (1) MY LOVE (21) NaiLa (5) NeGeRi (1) pOkOk (2) POU (1) rumahsewa (1) sErAm (5) susunAtur (1) tEmAN (23) teratak kami (1) tUdUnG (2) tUmBuHaN (8) tuPPerWaRE (3) tUxEdO (5) viDeO (13) wArKaH (3) wordless wednesday (5)

Sunday, March 17, 2013

TIPUWARE ke TUPPERWARE.....

Assalamualaikum dan selamat tengahari....

Haaaa.....i memang suke giloss dengan produk tupperware uoollsss........i membesar dengan produk nih......umi i memang hantu tupperware......giloss banyak koleksi beliau......kegilaan terhadap tupperware beliau telah diikuti anak sulung beliau......kakak i la uoollsss.....maknya si farouq faiq farisha tu

Bukan setakat koleksi tupperware dia je yang banyak.....dia jugak meniaga tupperware......pernah dia datang rumah i......pastu dia nampak bekas lauk i produk tipuware mulalah beliau ceramah promote tupperware........kekeke

"Belila tupperware.......apa pakai bekas macam nih"

Itu jelah ceramah promotenya.......kakakakaka......i saje tambah ayat jadi gempak......gempak ke..........wohhhh
Dia ada jugak bagi i  tupperware......macam botol air.......malangnya husband i boleh tinggal botol tuh kat hospital.......so sad.........tapi husband dah ganti balik maksudnya beli baru la sejibik macam yang ditinggalkan tu.......tengok.....nampak tak i sayang giloss dengan produk tupperware tuh

Bukan je botol air dia bagi i uoollsss.....i pakse dia bagi i bekas nasi pulak......i love green kan.....kalau boleh semua warna hijau i nak tau......grrrr......sape suruh bekas nasi tuh warna hijau......kan dah kena bagi kat i

Selain tuh beliau ada bagi i set bekas lauk.....masa i terima bekas tuh siap ada kek tau dalam tuh....sedap pulak tuh kek dari tupperware.....

Yang terbaru dia bagi i uoollsss......bekas nasi.....ini memang hadiah dia nak bagi sebab naik rumah baru.....dia tunggu kaler hijau bekas nasi tuh malangnya dah bertahun tunggu kalernya masih merah....padahal baru nak dua bulan i naik rumah baru........so ok i redha.......masa dia bagi bekas nasi tuh i dengan begitu teruja buka kotak then bukak tutup bekas ada pulak free gift......set bekas makan tupperware....ada 4 biji.....kaler biru pink HIJAU dan hijau pekat.....

Habis cerita kakak i.......umi i pulak ada bagi jugak macam macam koleksi beliau......yang ada kat rumah i sekarang bekas giant umi i selalu panggil.....i buat simpan beras dulu dan sekarang tidak lagi.....i nak isi jajan i yang tak berbekas tuh.....barulah nampak kemas sikit kan.....

Umi i bagi jugak bekas bekas comel......bekas tuh i ambil kat rumah seremban yang tak berpenghuni tuh......banyak koleksi mak i disitu.....tapi tak tahulah adik i campak mane bekas comel lote tuh......grrr....ada 2 sekarang tinggal 1 je.....

Umi i jugak uooollsss bagi set bekas simpan gula ke teh ke kopi ke milo ke holick ke.....tapi i tak isi benda tuh semua.....bekas tuh i simpan gula makanan ringan dan serunding.....comel bekas tuh siap ada corak corak bunga dan yang penting hijau.....

Disebabkan banyak koleksi tupperware umi i kat seremban i rembat lagi tanpa segan silu bekas simpan makanan kaler biru........lagi yang i rembat jag air kaler merah.......lagi yang i rembat bekas air gemuk gedempol petot  warna kuning......yang nih i isi air gula......senang nak bancuh air manis kalau ada yang singgah rumah.......yang penting umi i tak kisah pun i rembat

Asik cerita orang kasi je......yang beli sendiri mane.......haaaaa.....ada jugak tapi tak banyak.....yang i beli bekas air.....2 biji warna hijau.......i guna bekas tuh untuk simpan air kosong dalam peti......dapat free gift botol air kecik 2 biji warna hijau.....bekas nih i guna simpan air kosong dan letak sebelah katil.....haus malam malam boleh minum tau...........dek kemaruk warna hijau i beli lagi bekas air......bekas air nih kira latest punya design.....lebih kurang botol air kakak i bagi tapi designnya petak dan besar.....1L.......i nak kaler hijau je....tapi tak boleh beli satu.....kena beli 2.......hijau dan pink......pink pon omeiiii kan

Pastu i beli set bekas bekas lauk......wakakak.....i tak tahu nama jadi i belasah jekkkk.....ada 5 bekas siap ada senduk sudip bagai........semuanya kaler hijau.....I LOVE GREEN......

Tuh jela koleksi tupperware i......bakal ditambah lagi......ngahhaabahahaa menggelabah.......

Uoollsss macam mana pulak........suka tipuware ke tupperware.........END

2 comments:

saidatul87 said...

adoyaiii~.... i nk yg ceramic~ i love yellow~ :D

.:cEmmAh:. said...

ceramic berat kak oii....tupperware la ringan dan tahan lasak....senang dibawa kemana-mana lagi